Köseoğlu, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin önemine vurgu yaparak, ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşabilmesinde adalet sisteminin önemine değindi. Köseoğlu, meslektaşlarına da yeni Adli Yıl’da başarılar diledi.

Trabzon Milletvekili Köseoğlu, 2017-2018 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Ülkemizi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanların hüsrana uğrayacağını da kaydeden Köseoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti yasama, yürütme ve yargı organları üzerine inşa edilen devlet yapısıyla 2023 hedeflerine kararlı adımlarla ilerlemektedir. 

Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel ihanet çetelerini maşa olarak kullanarak ülkemizi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Bu konuda en büyük görev adalet sistemimize düşmektedir. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı en önemli sınavlardan birini veren adalet sistemimizin, hakimlerimizin, savcılarımızın ve tüm adalet çalışanlarımızın 2017- 2018 Adli Yılı’nı kutluyor, yeni adli yılın ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Adalet, temel insani hak ve özgürlüklerin, toplumsal barışın ve milli birliğin en güçlü teminatı olduğunu vurgulayan Milletvekili Köseoğlu, şunları söyledi: "Hükümetimiz, adalet ve kalkınma hayalleri ile bir gelecek inşa etmek isteyen milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştirdiği yenilik ve atılımlarla ülkemize yepyeni ufuklar kazandırmıştır. Adalet olmadan kalkınmanın gerçekleştirilmesi; demokratikleşme olmadan hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesi mümkün değildir. Bu düşünceden hareketle 15 yıllık iktidarımız süresince hem hukuk alanında tarihi öneme sahip birçok reformun gerçekleşmesine; hem de adalet teşkilatımızın fiziki altyapısının iyileşmesine büyük önem verdik.

 İhtiyaç ve talepler istikametinde yeni reformlar yapmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki, adalet sistemimizin güçlenmesi ve hukukun eksiksiz tecellisi için atılan adımlar büyüdükçe, ülkemiz daima, dünyanın saygın ve güçlü ülkeleri arasında yer alacaktır. Türkiye, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler konusunda tavizsiz bir duruş sergiledikçe; darbe teşebbüsleriyle, vesayet arayışlarıyla, terörle, ülkemizi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. 

Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, adalet sistemimiz için görev yapan bütün yargı mensuplarına ve meslektaşlarıma selam ve saygılarımı iletiyorum."
 

Editör: TE Bilisim