Soylu, Muş'taki iftar programının ardından Hasköy ilçesine geçerek, burada teravih namazı kıldı.  Daha sonra ilçe merkezinde vatandaşlarla çay içerek, sohbet eden Soylu, yaptığı açıklamada, bu ülkenin ilerlemesini durdurmak, kardeşliğini bozmak, büyümesini engellemek ve huzurunu ortadan kaldırmak isteyenlere halkın her zaman demokrasiyle cevap verdiğini bildirdi.

Coğrafyaya Huzur Ve Barış Getireceğiz

Soylu, en son 16 Nisan'da Hasköy halkının bu toprakların üzerinde oyun oynamak isteyenlere karşı, "Bu oyununuzu artık başınıza yıkıyoruz." anlayışını ortaya koyduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Burada birliğimizin, kardeşliğimizin, geleceğimizin bayrağını diktiniz. Bu ülkenin yarınlarına ve geleceğine sımsıkı sarıldınız. Elbetteki 15 yıldır iktidarda ülkemizin güçlü olmasını, ayakları üzerinde durmasını, yarınlara ümitle bakmasını, alt yapısının güçlü olmasını, demokrasinin, kalkınmasının hızlı gelişmesini istedik. Ne zaman milletimize gidildi milletimiz bunu kabul etti."

"Bir taraftan Türkiye'nin ayağına çelme takarak, bu ilerlemeyi durdurmak istediler. PKK, DEAŞ ve en son ülkenin musibeti haline gelen FETÖ ile bizi çevremizdeki ateş çemberine alarak gençlerimiz iş bulmasın, insanlarımız huzurlu olmasınlar diye türlü türlü oyunlar oynadılar ama bizi istikametimizden çeviremediler." diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz istikametimize dim dik gidiyoruz. Bu emaneti bize kimin verdiğini biliyoruz. Biz kimin topraklarında olduğumuzu biliyoruz. Mevlana'nın, Selahattin Eyyubi'nin, İdris-i Bitlisi'nin topraklarındayız. Bu topraklardaki en büyük gücümüzün birlik ve beraberliğimiz olduğunu biliyoruz. Zengin, güçlü ve kardeş bir Türkiye olacak, etrafımızdaki coğrafyayı karıştırmak isteselerde biz o coğrafyaya huzur, barış ve kardeşlik getireceğiz." 

Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu anlatan Bakan Soylu, "Biz güçlü bir ülkeyiz. Bunu söylediğimde Amerika'daki o melun bunun üzerine bizi ahmaklıkla suçlamış. Söylediğim şu, son 300 yılın en güçlü Türkiyesiyiz Allah'a hamdolsun." dedi. Soylu, çalışma bakanlığı döneminde kente SGK ve İş-Kur binası kazandırdıklarını anımsatarak, Hasköy ilçesine kaymakamlık ve belediye başkanlığı binasının en kısa zamanda yapılacağı sözünü verdi. 
 

Editör: TE Bilisim