Harekete geçen İstanbul polisi, kamu kurumlarının fotoğraflarını çeken 8 şüpheliyi yakaladı. Teröristlerin İstanbul Adalet Sarayı, Yavuz Selim Polis Merkezi, Tuzla Piyade Okulu ve Bayrampaşa Çevik Kuvvet çevresinde keşif yaptıkları belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri terör örgütü PKK’nın İstanbul’da saldırı düzenlemek istediği kamu kurum ve kuruluşlarının fotoğraflarını çeken 8 şüpheliyi yakaladı. Yenişafak'ın haberine göre, İstanbul polisini PKK adına çalışan 8 şüpheliye götüren olay Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 3 Ekim 2020’de SİHA’lar tarafından etkisiz hale getirilen ‘Amara’ kod adlı teröristin üzerinden çıkan not defteri oldu.

Kırmızı kategorideydi

İçişleri Bakanlığı’nın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride 10 milyon lira ödülle aranan, PKK’nın sözde orta saha Amed Eyaleti Özel Güç Sorumlusu Dr. Amara kod adlı Müzeyyen Aydınlı’nın üzerinden kentlerde yaşayan işbirlikçilerin bilgileri çıktı.

Terörist Amara’nın sığınağında jelikan adı verilen bidonlar içerisinde harici hard disk ve USB hafıza kartları ele geçirildi. Bu disk ve hafıza kartlarının içerisinden PKK’nın saldırı planları ve krokilerinin olduğu bir arşiv çıktı.

İstanbul'da 5 noktanın fotoğrafları çekilmiş

Arşiv üzerinde titizlikle uzun bir inceleme yapan ekipler, terör örgütü PKK’nın İstanbul’da saldırı planladığını tespit etti. Arşivden çıkan belgelerde İstanbul Adalet Sarayı, Yavuz Selim Polis Merkezi, Tuzla Piyade Okulu ve Bayrampaşa Çevik Kuvvet Yerleşkesi’nin farklı açılardan çekilmiş bir çok fotoğrafı bulundu.

Keşif yapmışlar

Fotoğrafların ele geçirilmesinin ardından Amara kod adlı teröristin not defterinden çıkan isimler üzerinde araştırma yapan ekipler, teröristle bağlantılı işbirlikçilere ulaştı. İstanbul TEM ekipleri Diyarbakır’dan gelen bilgiler üzerine harekete geçti ve teröristle bağlantısını tespit ettiği şüphelileri izlemeye aldı. Şüphelilerin terörist Aydınlı’nın öldürülmesinden sonra sözde intikam almak için daha önceden fotoğraflarını çektikleri İstanbul Adalet Sarayı, Yavuz Selim Polis Merkezi, Tuzla Piyade Okulu ve Bayrampaşa Çevik Kuvvet Yerleşkesi etrafında keşif ve konumlandırma yaptığı tespit edildi.

Bilgileri Lice'ye göndermişler

Şüphelilere yönelik ilk operasyonu teröristin öldürülmesinden 25 gün sonra 28 Ekim 2020’de düzenleyen İstanbul polisi, şüphelilerle bağlantılı işbirlikçileri yakalamak için İstanbul’daki kamu kurum ve kuruluşlarının fotoğraflarını çeken 8 şüpheliyi yakalamak için 6 Nisan günü 5 ilçede operasyon düzenledi. Yakalanan şüphelilerin örgüt talimatıyla saldırı düzenlenebilecek yerlerin farklı açılardan fotoğraflarını çektikleri, krokiler hazırladıkları ve bu bilgileri de örgüt kuryeleri ile Lice kırsalına gönderdikleri belirlendi. 

Şüphelilerin sorgularının ardından İstanbul’da PKK adına çalışan işbirlikçilerin deşifre edileceği ve operasyonun büyüyeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim