“MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde başladı.  MÜSİAD’ın fuarda sunduğu ve dünyada ses getirecek ilk 3 projesi içinde ise Trabzon’un pilot il olarak seçildiği Karavan Park Projesi de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da Fuarın 3. Gününde MÜSİAD EXPO 2020’yi ziyaret ederek standları gezip projeleri inceledi, ilgisini çeken Karavanpark Projesi ile ilgili de bilgi aldı.   Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da ‘Karavanpark Projesi’ ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.
 
100 BİNİ AŞKIN KATILIM BEKLENİYOR
 
Karavanpark Projesiyle ilgili bilgi veren MÜSİAD Genel Merkez Yeni Turizm Kaynakları Geliştirme Komitesi Karavan Turizmi Çalışma Grubu Başkanı ve MÜSİAD Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Ümit Hotaman, Türkiye’nin bu proje ile tüm dünyanın dikkatini üzerine çekebilecek büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bu projenin karavan üretimi noktasında da geliştirilerek daha da büyütüleceğini ifade etti. 40 bini aşkın şirketi temsil eden 100 bin katılımın beklendiği MÜSİAD Marka ve Projelerinin sergileneceği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bu önemli buluşmaya Avrupa, Asya-Pasifik, Orta Asya, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden binlerce işadamı katılıyor.  Ayrıca fuarla eş zamanlı olarak Uluslararası İş Forumu- International Business Forum (IBF) da düzenlenecek. Fuara ayrıca yurt dışından bakanlar, üst düzey bürokratlar, valiler, milletvekilleri, belediye başkanları, oda ve borsa başkanları, yabancı alım heyetleri, basın mensupları ve seçkin iş insanlarının da yoğun katılımı gerçekleşti.
 
TRABZON’DAN TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA
 
Başkan Hotaman Türkiye’yi keşfetmemiş olan yabancı turistlerin ilgisini çekebilmek ve yeni bir turizm kaynağı oluşturmak için Karavan Park Projesinin hayata geçirildiğini ifade ederek, “Dünyada yükselen trend olan Karavanpark projesine ülkemiz her anlamda hazırdır. Tüm imkanları, kaynakları bu proje için fazla fazla yeterlidir. Sayın Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’ın destekleriyle Trabzon İl Başkanımız Ali Kaan’ın da yoğun gayretleriyle bu projeyi geliştirip Türkiye’de ilk etapta 38 şehre yaymayı planladık. Trabzon’da önemli mesafeler kat ettik. Bu aslında Türkiye’nin dünyaya duyurulması noktasında çok önemsediğimiz bir proje. MÜSİAD’ın EXPO’daki ilk 3 projesi arasında yer alıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da fuarımızı ziyaret ederek Karavanpark projesi ile ilgili bilgi aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen başarılı tanıtım kampanyaları sayesinde, özellikle son yıllarda ülkemiz önemli bir turizm atağı gerçekleştirmiştir.
 
Bu atağı destekleyecek çok önemli bir faktör olarak Karavanpark projemizi fuara katılan dünya ülkeleri temsilcilerinin de büyük ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Gelecekte artık daha gezgin, daha hareketli, daha farkındalıklı ve maceraya açık turizm hareketleri ön plana çıkacak, çünkü yeni neslin bu alana ilgisi çok büyük. Bizim amacımız da Türkiye’nin bu yükselen trende hızla ayak uydurup gerek Türkiye’ye turist çekmek gerekse de bu alanın ihtiyacını görebilecek araç gereçleri dünya pazarına sunmaktır” dedi.
 
MÜSİAD BU PROJEYE SAHİP ÇIKTI
 
MÜSİAD EXPO 2020’nın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, Karavan Park Projesi ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Bakan Varank, “Karavan Projesi, aslında Kalkınma Ajanslarının en başta çalıştığı bir projeydi. Bunun ülkemizde ki potansiyelini biz çalıştık, ortaya koyduk,  MÜSİAD ile iş birliği yaptık. MÜSİAD burada bu projeye sahip çıktı. Şimdi bu alandaki başarılar; hem MÜSİAD’ı hem de bizi çok memnun ediyor. Yereldeki kalkınmayı arttırmak üzere, fizibilite çalışmaları yapıyoruz, projeleri belirliyoruz. Bu manada Türkiye’de yatırım yapmak isteyen hem iş insanlarımıza, hem de yurt dışından yatırımcılarımıza bu projeleri açacağız. Onların özellikle yereli kalkındırmaları için bir gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim