Başkan Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile de şehirler arası seyahat yasağı kısıtlamasının uzatıldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı da seyahat yasağı ile ilgili genelgeyi yayınlayarak seyahat yasağı olan ve seyahat yasaklarının kalktığı illeri duyurdu. Peki Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman tamamen kalkacak? İşte şehirler arası seyahat yasaklarının kalkacağı tarih

Şehirler arası seyahat yasağı 15 ilde halen devam ediyor.
 
Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girdiğimiz günlerde Ramazan Bayramı'ndan sonra vatandaşlar, 'Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalkacak?' sorusuna yanıt arıyor. İçişleri Bakanlığı'nın şehirlerarası seyahat yasağı ile yayımladığı genelgede şehirler arası seyahat yasaklarının kalkacağı tarih yer alıyor.

 İşte seyahat yasaklarının kalkacağı tarih ve seyahat yasağı ile ilgili son gelişmeler...

65 yaş üstü vatandaşların Ramazan Bayramı öncesi şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı. Gittikleri yerde 1 ay kalmak şartıyla şehirler arası seyahate çıkabilecekler. 

Bakanlığın gönderdiği genelgeye göre; 22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek.

Bu kapsamda, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara şehirler arası seyahatlerinde bir kişi refakat edebilecek.
 
Editör: TE Bilisim