İçişleri Bakanlığımızca, valilik, kaymakamlık ve belediyelerin gerçekleştirdikleri, vatandaşların hayatını kolaylaştırıcı, farkındalık oluşturan ve örnek olabilecek projelerin teşvik edilmesi amacıyla, 19 Nisan 2018 tarihinde "Projem Türkiye, Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması" başlatıldı.

Ankara'da düzenlenen ‘Projem Türkiye, Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması’ ödül töreni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımı ile gerçekleştirildi.

Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, işsizliği azaltıp, ekonomik ve sosyal olarak kalkınmayı sağlamak için Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel’in himayelerinde hayata geçirilen “İstihdam Seferberliği Projesi”yle Tunceli, “Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması”nda 1102 proje arasında il 15’e girerek ödül almaya hak kazandı.
 
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, başarılı proje sahiplerini ödüllendirerek tebrik etti. 

Ödül töreninin olduğu aynı gün Tunceli’de de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın Tunceli’de Belediyemizce 18 ayda 625milyon? tutarındaki 62 projenin açılış programı nedeniyle Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel Ankara’daki programa katılamamış; Valiliğimiz adına ödül törenine ödülümüzü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinden İş-Kur İl Müdürü Özdemir Aktaş ile İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Özgür Demirezer aldı.

Projemizin ödül almasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Vali/Belediye Başkan V. Tuncay Sonel, “Açtığımız 3 tekstil fabrikası ve bir özel çağrı merkezi ile Tunceli’de istihdam seferberliği başlattık. Böylece, 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş imkanı verdik. İstihdam Seferberliği Projemizin, "Projem Türkiye, Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması"nda dereceye girip ödül alması bizleri çok mutlu etti. “İstihdam Seferberliği Projesi”nin hazırlanması ve uygulanması aşamalarında göstermiş oldukları ekip çalışması, gayret ve başarıdan dolayı ekip arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim