Program Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri Mehmet Sarı ve Türk Ombudsmanlığı Heyetinin temasları ‘Halkın Avukatı’ Renate Weber’i ziyareti ile başladı. İnsan Haklarının güçlendirilmesi, daha adil, eşitlikçi ve daha yaşanılabilir bir dünya gibi konularda karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunulan görüşmede, Romanya temsilcisi Türkiye’de yapılacak olan “İnsan Hakları ve Göç” konulu deneyim paylaşımı konferansına davet edildi. Romanya temasları sırasında Romanya Ulusal Ayrımcılıkla Mücadele Konseyine ziyaret gerçekleştiren Türk Ombudsmanlığı Heyeti, konsey başkanı Csaba Ferenc Asztalos ile ayrımcılıkla mücadele uygulamaları, önlemler ve yaklaşımlar hakkında görüş alışverişinde bulunurken, Romanya özelinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

BİLGİ ALDI

Program kapsamında AİHM Hükümet Temsilciliğini ziyaret eden Kamu Denetçiliği Kurumu Heyeti AİHM Hükümet Temsilciliğinin Avrupa Birliği ile ilişkileri ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Genel Sekreter Mehmet Sarı Başkanlığındaki Kamu Denetçiliği Kurumu Heyeti bu temasların ardından Romanya İnsan Hakları Koruma Derneğini (GRADO) ziyaret etti. Derneğin faaliyetlerini, ne tür sosyal sorunlarla karşılaştıklarını, çözüm yöntemleri ve insan hakkı ihlalleri hususlarındaki İnsan Hakları alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının yaklaşımları konularında bilgi alan KDK Heyeti, temasların ardından Bükreş Türk Şehitliğini ziyaret etti. Ziyaretler kapsamında Romanya’daki Türk İşadamları Derneğini (TİAD) ziyaret eden Kamu Denetçiliği Kurumu Heyeti Ombudsmanlık hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Kurumun çalışmalarını tanıtan KDK Genel Sekreteri Mehmet Sarı Türk İşadamları Derneği’nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Editör: TE Bilisim