Mehmetçiğin Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesine PKK terör örgütünün faaliyetlerini sonlandırmak maksadıyla düzenlediği Pençe Kartal-2 Harekatı bölgesinde, terör örgütü PKK tarafından alıkonulan 13 vatandaşımızın kalleşçe şehit edildiği haberi yüreklerimize ateş ve acı düşürmüştür. 
Mekanları cennet olsun. Acılı ailelerine sabır diliyoruz. Acının ülkesi, dili, dini, ırkı yoktur. Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Emperyalizm için maşalık vazifesini yürüten PKK terör örgütünün yapmak istediği de can acıtmaktır ve yürek yakmaktır. Bu yüzden de terörizmin ve teröristlerin hedefi de insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimiz ve birlikte yaşama irademizdir. Bu kalleş saldırı bizlere başta PKK ve onun taşeronları olmak üzere terörün gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir. Teröre karşı sessiz kalmak, tepki koyamamak çok açık ve net bir şekilde terörü desteklemek anlamına gelmektir. Şimdi zaman sesimizin daha gür çıkma zamanıdır. 


6 yıl önce Türkiye’den kaçırılıp Kuzey Irak Gara’daki bir mağarada alıkoyulan evlatlarımızın acımasızca başlarına sıkılarak şehit edilmeleri olayı sonrası yapılan açıklamalar ortaya konan irade birlik ve beraberliğimizi koruma noktasında çok daha güçlü olmalı. 
HDP Diyarbakır il binası önünde PKK tarafından kaçırılan evlatlarını geri alma noktasında tarihin en önemli ve değerli eylemini başlatan anneleri, Trabzon Artvinliler Derneği olarak ziyaretimizde annelerin acılarına tanıklık ettik. İşte o annelerden altısının polis ve asker olan evlatları da ne yazık ki Gara’da şehit edildi. Bir umutla evlatlarını bekleyen annelere acı haber yaklaşık 1,5 yıldır devam eden oturma eylemi sırasında geldi. PKK ve HDP’ye öfkesini, tepkisini koyan annelere kulak vermeyecek miyiz? 180 aile hala orada eylemlerini sonuna kadar sürdürmekte kararlı. Gelin hep beraber o annelere destek verelim, sahip çıkalım. Ocaklarına düşen ateşi söndürelim. Gün, eli kanlı terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerine karşı içerden ve dışardan her türlü desteği vermeye devam edenlere karşı sesimizi daha gür çıkarma günüdür. Gün devletimizin ordumuzun ve vatan evlatlarının yanında olma günüdür.


Bizler bu duygu ve düşüncelerle PKK terör örgütü ve onun siyasi taşeronluk görevini üstlenmiş HDP’ye karşı çok açık amasız ve fakatsız bir tepki koyduğumuzu kınadığımızı belirterek imza kampanyası başlatıyoruz. Başta ülkemizin dört bir tarafında yaşayan Artvinli hemşerilerimizi derneklerimizi ve bütün sivil toplum kuruluşlarını bu çağrımıza kulak vermeye ve kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.
 

Editör: TE Bilisim