Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, videokonferans yöntemiyle AK Parti 7. Olağan Kütahya, Afyon, Batman ve Siirt İl Kongrelerine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satır başları:

KORONAVİRÜS SALGINI

Salgın kontrolden çıkarsa daha büyük problemler çıkar. Salgının seyrini en kısa sürede hedef seviyeye indireceğiz. Bu yeni dalgayı da kırdığımızda güzel günler göreceğiz.

AK PARTİ KONGRELERİ ERTELENDİ

Salgın önlemi olarak AK Parti kongrelerini erteliyoruz, yeni tarihlere duruma göre karar vereceğiz.

TEŞKİLATA UYARI

Kutlu bir davada asla senlik benlik kavgasına, kibre, tembelliğe yer olamaz. Kendinin partisinin ve halkın üstünde gören kişinin sonu hüsrandır.

EKONOMİ VE HUKUKTA REFORM

Hukuki altyapımızı geliştirerek, ekonomimizin oturduğu temelleri güçlendirerek, üretimi ve istihdamı artırarak, salgın sonrası yeniden şekillenecek dünyada kendimize iyi bir yer edinmekte kararlıyız. Önümüzdeki dönem içinde yine tek dayanağımız milletimizdir, milletimizden alacağımız destektir.

Demokrasi ve kalkınma mücadelemizin önünde set kuramayacaklarını görenler, son 7 yıldır ellerindeki tüm kozları sahaya sürdüler.

AB'YE MESAJ

Dostlarımızla ve müttefiklerimizle daha güçlü işbirliği halinde olmak istiyoruz. AB'den sözleri tutmasını, ayrımcılık yapmamasını, en azından aleni düşmanlıklara alet olmamasını bekliyoruz. Kendimizi başka yerlerde değil Avrupa'da görüyor, geleceğimizi Avrupa ile birlikte kurmayı tasavvur ediyoruz.
Editör: TE Bilisim