6 Ay Sonraya

Koronavirüs salgını sebebiyle Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter'dan Ekonomik İstikrar Kalkanı Genel Tebliğ hazırlandığını duyurdu ve şunları belirtti: “Gelir vergisi mükellefi vatandaşlarımızı da (1,9 milyon kişi) mücbir sebep hali kapsamına aldık. Nisan, Mayıs ve Haziran'da muhtasar ve KDV beyannamelerine ilişkin ödemeleri 6'şar ay öteliyoruz."

65 Yaşı Unutmadı

Albayrak, "65 yaşın üzerinde olması ya da kronik rahatsızlığı bulunması nedeniyle sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir" dedi. Albayrak, Devlet Bankalarından alınan kredilerin 6 ay ertelendiğini ve işletmelerin ödediği 3 aylık işçi maaşları kadar da kredi kullandırılmasının önünü açtı.

Onaylandı

Bakan Albayrak, "Sağlık Bakanlığımızın talebini hızla karşıladık. Performans ödemelerini tüm sağlık çalışanları için 3 ay üst tavandan yapacağız. Bunun için 4,5 milyar TL ek kaynak sağlıyoruz. 32 bin yeni personel alımını da onayladık. Sağlık çalışanlarımıza müteşekkiriz, onlar için ne yapsak az.” İfadelerini kullandı. 
 
 
Editör: TE Bilisim