Tüm dikkatler, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı dördüncü ve son toplantıya çevrildi. Peki, asgari ücretin belirlenmesinde rol oynayan kriterler neler? Asgari ücrete yapılacak olan zam ile birlikte başka hangi ödemelerde değişiklik görülecek? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, asgari ücret ile ilgili merak edilen soruları cevapladı. İşte tüm detaylar...

2021 yılı için belirlenecek olan asgari ücret için artık kritik viraja girildi. Milyonlarca kişinin gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı dördüncü ve son toplantıya çevrildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında yapılacak olan son toplantının ardından neticeye varılacak.

İLK TUTAR TELAFFUZ EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde icra edilen üçüncü toplantıda maaşlar için ilk tutar da telaffuz edildi.

Buna göre; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından ağır işlerde çalışan bekar işçi için hesaplanan asgari geçim tutarı geçen yıla göre yüzde 19.78 oranında artışla 2 bin 792 lira 10 kuruş, orta işlerde çalışan işçi için yüzde 20.17 artışla 2 bin 507 lira 70 kuruş, hafif işlerde ise yüzde 20.53 artışla 2 bin 339 lira 10 kuruş olarak önerildi.
Ağır işlerde çalışan bekar işçi: 2 bin 792 lira 10 kuruş
Orta işlerde çalışan işçi: 2 bin 507 lira 70 kuruş
Hafif işlerde çalışan işçi: 2 bin 339 lira 10 kuruş
Asgari ücret nasıl belirleniyor?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği yeni asgari ücretin belirlenmesine sayılı zaman kaldı. Birçok kişi asgari ücretin nasıl belirlendiğine dair tüm detayları merak ediyor.
Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, asgari ücret ile ilgili merak edilen soruları takvim.com.tr editörü Ahmet Zeren'e değerlendirdi.

Editör: TE Bilisim