Geçmiş yıllara göre soğuk bir mayıs yaşanacak olsa da havaların düzeleceği zamanı Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı ve yeni tahminlerini duyurdu. Kar yağışı nerelerde etkili olacak? Hangi illerde yağmur bekleniyor? Bu hafta hava nasıl? MGM 5 günlük hava durumu haritasını paylaştı. Son dakika hava durumu açıklamaları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün ülkemizin iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç), Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kayseri, Sivas, Ordu ve Tokat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu'da sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni hava durumu tahmininde bulunarak şu açıklamaları yaptı: "Yağış doğuya yaslandı. Batıda 3-4 gün yağış yok.
Pazartesi akşamı ve çarşamba günü 10'ar saatlik Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgesine yağış geliyor. Doğuda yağışa devam. Sıcaklıklar batıda ortalamada, doğuda altında.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR

Bugün Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da yağış var. Yağışlar Doğu Anadolu'nun yükseklerinde KKY ve kar şeklinde, diğer yerlerde sağanak yağmur şeklinde.

Güneydoğuda sıcaklıklar artıyor diğer yerlerde değişim yok. İstanbul 18, İzmir 25, Antalya 24, Ankara 20 derece.

SICAKLIKLAR PERŞEMBE GÜNÜNDEN SONRA ARTACAK 

Bu hafta Çarşamba güney ve iç Ege ile Batı Akdeniz'de, perşembe doğu ve güney doğuda, cumartesi pazar Marmara'da yağmur olasılığı var. Sıcaklıklar perşembe gününden sonra artmaya başlayacak."

Editör: TE Bilisim