Çağrısında Vergi borçları silinen yandaş şirketleri anımsatan Kaya, “Cengiz İnşaatın sıfırlanan 422 milyonluk vergi borucuyla ortalama 42 bin gencimizin KYK borcu ödenebilirdi” dedi. Ülke genelinde 3 milyon 100 bin genç KYK borcunu ödeyememiş durumda. 300 bin genç ise öğrenim kredisi yüzünden icralık oldu.  Durum bu iken, üniversite mezunu gençler işsizken yüksek cirolu şirketlerin vergi borçlarının silinmesini doğru bulmadığını ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya şunları söyledi:

İŞİ OLMAYAN GENÇLER NASIL BORÇ ÖDESİN

“Bugün ülkemizin en büyük sorunu işsizlik. Üniversite mezunu milyonlarca gencimiz iş bulamıyor.

İş bulamadıkları için de öğrencilik yıllarında aldıkları KYK kredilerini ödeyemiyorlar.

KYK borçları; çiftçilik yapıp, hayvancılık yapıp, tereyağı, süt satarak, aç susuz durarak, dişinden tırnağından artırdıklarıyla çocuklarını okutan binlerce anne ve babanın ve gençlerimizin en büyük derdi haline geldi. Büyük fedakarlıklar yaparak çocuklarını okutan aileler devletin çocuklarına iş vermesini, iş veremiyorsa en azından KYK borçlarını silmesini bekliyorlar.  İşi olmayan gençler bu borçları nasıl ödesin? Ödeyemiyorlar da zaten! Ama hükümet bunu görmüyor ve öncelikli görevi bu gençlerimizi iş sahibi yapmak olmalıyken, hükümet yüksek cirolu şirketlerin vergi borçlarını siliyor.  Bunu bizim vicdanımızın kabul etmesi mümkün değil. 300 bin üniversite mezunumuz öğrenim kredilerini ödeyemedikleri için yasal takibe alınmışken buna hakkınız yok. Silecekseniz bu işsiz üniversite mezunu gençlerimizin KYK borçlarını silin. Psikolojileri bozuldu gençlerimizin. Gururuna yediremediği için intihara kalkışan gençlerimiz var. Özgüvenlerini kaybeden gençlerimiz var. Yazık etmeyin gençlerimize. Bu gençler bizim gençlerimiz."

 YAPIN DA BİR HAYRA HİZMETİNİZ OLSUN

 “Mademki yüksek cirolu şirketlerin vergi borçlarını silebilecek kadar zengin bir ülkeyiz neden iş veremediğiniz üniversite mezunu gençlerimizin öğrenim kredisi borçlarını silmiyorsunuz?

Cengiz İnşaat’ın 422 milyonluk vergi borcunu sildiniz. Sadece Cengiz İnşaatın silinen borcuyla yaklaşık 42 bin gencimizin KYK borcu ödenebiliyordu. Vergi borcu silinen birçok büyük firma var, şirketler var. Bu şirketlerin de vergi borçlarıyla binlerce gencimizin öğrenim kredileri ödenebilirdi.  Yandaş şirketlerin vergi borçlarını nasıl bir kalemde sildiyseniz, iş bulamayan üniversite mezunu gençlerimizin öğrenim kredi borçlarını da bir kalemde silebilirdiniz.  Bunu neden yapmıyorsunuz? Yapın da bir hayra hizmetiniz olsun.”

Editör: TE Bilisim