PIRIL PIRIL ÖĞRENCİLER

Prof. Dr. Zerrin Şentürk, Okul Müdürü Nedim Güney ve Yazar Mehmet Konuk'un davetlisi olarak,  120 öğrenci, müdür ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirdiği konferanstan sonra "öğrencilerin gösterdiği yoğun ilgi, pırıl pırıl ve umutlu bakışları,  zekice soruları beni çok mutlu etti ve duygulandırdı.

Bir zamanlar öğrencisi olduğum, Ortaokul ve Lise yıllarımın geçtiği okulumda, kaliteli ve çok değerli öğretmenlerimin eğitimime sağladığı katkı paha biçilmez. Okulum kaliteden ve disiplinli oluşundan ödün vermeden ve aynı çizgide yolunu hiç değiştirmeden, devam ederek eğitime katkısını günümüzde de sürdürmektedir” şeklinde  konuştu. 

MATEMATİK ESTETİK OLANDIR

Prof. Şentürk, devamında, “Matematik hayatın kendisidir. Toplumda küçükten büyüğe her bireyin merak ettiği, Matematik nedir, nasıl çalışılır ve sevilir, hayatımızdaki önemi ve nerelerde kullanıldığı ile ilgili konferansımın, sorulara yanıt verdiğini düşünüyorum.  

Matematik, doğuştan başlayıp, hayatımızın her alanında sistematik bir biçimde karşılaştığımız problemleri çözmeye  yarayan, analitik düşünme gücümüzü geliştiren bir disiplindir. Bu yeteneği kazanmış bireyler karmaşık olaylar karşısında dahi, pratik çözümler üretirler. İnsanın yaşadığı her yerde Matematik vardır.  Güzel ve estetik olan her şeyin özünde Matematik yatar. Tek yapmamız gereken doğada saklı olan Matematiği keşfetmektir" dedi.
BİROL SANCAK
 

Editör: TE Bilisim