Daha önceden 25 Şubat Salı günü açıklanacağı duyurulan sonuçlar, e-devlet üzerinden sorgulama işlemine açık hale getirildi. Geçtiğimiz hafta itibarıyla sona eren sözlü sınav sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar, atama tercihlerinin açıklanacağı günü bekliyordu. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte devam eden süreçte adaylar tarafından yanıtı araştırılan soru ise "Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları sorgulama nasıl ve nereden yapılır?" oldu. 

İşte 20 bin öğretmen ataması kapsamında gerçekleştirilen sözlü sınava ilişkin detaylar...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından müjdelenen sözleşmeli öğretmen ataması için merakla beklenen sözlü mülakat sonuçları açıklandı. Sözlü sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekleyen adayların heyecanı, bugün itibarıyla son buldu. Peki sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları sorgulama işlemi nasıl ve nereden yapılır? E-devlet kanalı üzerinden yapılacak sorgulama işlemine ilişkin detayları bir araya getirdik.

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları Sorgulama

E-devlet kapısı üzerinden yapılan duyuru ile birlikte sözleşmeli öğretmenlik sonuçları için ilgili sayfanın, sorgulama işlemine açık olduğu belirtildi. Sözleşmeli öğretmen sözlü sınav sonucu sorgulama işlemini yapmak isteyen adaylar, aşağıdaki bağlantı üzerinden e-devlet kapısına giriş yapabilirler.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini duyurdu. Bunun üzerine mülakat aşamalarını tamamlayan adaylar sonuçlar için geri sayımı başlattı. Bu bağlamda; sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sözlü sınavlar, 5-22 Şubat'ta yapılacak, sonuçlar 25 Şubat'ta açıklanacak. Atama tercihleri 9-13 Mart'ta alınacak, sonuçları ise 18 Mart'ta duyurulacak.

Atama tercihleri nasıl yapılacak?

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

Adaylar tercih dışı seçenek olarak;

"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum."

"Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

-Tercihlerine atanamayan adaylardan "9.5.2." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.
Editör: TE Bilisim