Sağanak yağışlar son haftalarda etkisini gösterirken, 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusu dışarı çıkılmadan önce yanıtı en çok merak edilenler arasında öne çıkıyor. MGM de, bugüne ilişkin beklediği sıcaklıklar verilerini resmi internet sitesi üzerinden paylaştı. Doğu Karadeniz ile beraber Doğu Anadolu'da birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapan kurum, oluşabilecek riskli durumlara karşı da tedbirli olunmasını istedi. Öte yandan, İstanbul hava durumu bilgisi de paylaşırken sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olunmayacağı bilgisi düşüldü. Peki, bugün hava nasıl olacak? Haberimizin detaylarından, 24 Haziran 2019 Pazartesi gününe ilişkin Meteoroloji'nin son dakika hava durumu verilerine ulaşabilir, merak ettiğiniz illerdeki sıcaklık değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 24 Haziran 2019 Pazartesi gününe ilişkin hava durumu tahmin raporlarını son dakika olarak ilan etti. Ülke genelinde son haftalarda etkisini gösteren sağanak yağışlar üzerine, 'Bugün hava nasıl olacak?' sorusu gerek işe gerekse çeşitli yerlere gidecek olan vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırıyor. Meteoroloji de bugüne ilişkin hava durumu sıcaklık değerlerini açıkladı. Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'daki birçok il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunan MGM, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi durumlar için de tedbirli olunmasını istedi.

Bugün hava nasıl olacak? 24 haziran

Haberimizin detaylarından İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bütün illere ilişkin hava durumu tahmin raporlarını görüntüleyebilir, Meteoroloji'nin son dakika verilerine ulaşabilirsiniz.
İşte, 24 Haziran 2019 Pazartesi günü için beklenen sıcaklık değerleri;

Meteorolojik Görünüm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Erzurum'un kuzey kesimleri, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, öğle saatlerinden sonra Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Bölgelerimizde Hava

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ
Az bulutlu ve açık, doğusunun iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz bölümünün sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU
Az bulutlu, kuzeydoğusunun parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Erzurum'un kuzey kesimleri ile Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Editör: TE Bilisim