Türkiye'nin büyük bir bölümü sağanak yağış etkisi altında olacak. Batı bölgelerinde sıcaklıklar 2 ila 6 derece düşerken, Güneydoğu bölgesi için toz aşımı uyarısı yapıldı. Peki "Kuğu fırtınası" nedir? Kuğu fırtınası ne zaman olur? İstanbul, Ankara ve İzmir'de bugün hava nasıl olacak? İşte 15 Nisan 2019 Pazartesi Türkiye geneli hava durumu tahminleri....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Osmaniye, Kahramanmaraş, Erzurum, Ardahan ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar Azalıyor

İç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın; , İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğnden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

"Kuğu fırtınası" nedir?

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm yurdu etkisi altına alan "kuğu fırtınası", geleneksel fırtına takvimine göre her yıl 16 Nisan'da başlayan ve 3 gün süren bir fırtına.

Fırtına takvimi, denizcilerin uzun yılların gözlemlerine dayanarak oluşturdukları bir takvimdir. Bu takvimde yer alan fırtınaların 1-2 gün sapmayla da olsa tuttuğu bilinmektedir.

Türkiye'nin fırtına takviminde yer alan kuğu fırtınası da her yıl 16 Nisan'da başlayan ve 3 gün süren bir fırtınadır.
 
Editör: TE Bilisim