Malkoç’un Bilecik ziyaretinde ilk durağı Vali Bilal Şentürk oldu. Valilikte yapılan görüşmenin ardından Malkoç ve Şentürk basın mensuplarına açıklama yaptılar.
 
Malkoç: "Kamu Denetçiliği Kurumu olarak vatandaşla devlet arasında sorun olduğunda yargıya intikal etmeden bunları çözemeye çalışıyoruz. Bu anlamda halkın avukatıyız, aynı zamanda da idareye, idarecilere danışmanlık yapan, yol gösteren, tavsiye kararı veren bir kurumuz” dedi. Başdenetçi sözlerine şöyle devam etti:
 
"Türkiye'de son yıllarda fevkalade güzel gelişmeler oldu. Örneğin, sabah hızlı tren ile çok kısa sürede buraya gelmiş olmamız, bunun en güzel emaresi. Bu hizmetlerden Bilecik de nasibini alıyor çünkü Bilecik Türkiye'nin en önemli illerinden birisi.” Vali Bilal Şentürk, Ombudsman Şeref Malkoç’u Bilecik’te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kamu Denetçiliği, kamu kurum ve kuruluşlarının sıkıntılarına çözüm olmasıyla, ilimizin kamu hizmetlerinin daha kaliteli yürütülmesine büyük katkılar sağlıyor" dedi.
 
500’ün Üzerinde Başvuru Aldık
 
Malkoç valilik ziyaretinin ardından Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Ceylan ile görüştü. Basına açık yapılan görüşmede Başdenetçi gazetecilerin soruları üzerine 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’yle ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi:
 
"Türkiye'de son yıllarda engelli insanımızla ilgili hizmet veren kurumlar anlayışlarını ve kendilerini yeniledi. Engelli ailelerine önemli destekler sağlanıyor. Bu hizmetlerin sunumunda eksik, kusur, hata olduğu zaman orada da Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuruyorlar. Biz yardımcı olmaya ve destek olmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Kamu Denetçiliği Kurumu’na 2019 yılında 500'ün üzerinde başvuru geldi.” Ombudsman Malkoç Bilecik programına Baro Başkanı Halime Aynur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü İbrahim Taş ziyaretleriyle devam etti. Ziyaretlerin ardından üniversitede öğrencilerle buluşan Malkoç “Adalet, Ombudsmanlık ve Üniversiteler” konulu bir konferans verdi.
 
Türk Milleti Adaletle Hükmetmiş
 
Konuşmasında KDK hakkında gençleri bilgilendiren Malkoç şunları söyledi: “KDK'ye ulaşım çok kolay. Tüm vatandaşlarımız internet aracılığıyla, telefonla ya da faksla bize ulaşabilirler. İsminin saklı kalmasını isterse de kamuoyuna duyurmuyoruz. Türkiye'de en kolay ulaşılan kurumlardan biriyiz. Başvurulardan harç, pul ya da bilirkişi parası almıyoruz, hepsini biz karşılıyoruz. İdareyle de dostane çözüyoruz." Konferansta gündemdeki olaylara da değinen Başdenetçi Türkiye ve NATO arasındaki karşılıklı açıklamalar üzerine AB’yle ve NATO’yla ilişkilerin devam etmesinden yana olduğunu ifade ederek sözlerine devam etti: “NATO’da olacağız ama bu milletin hakkı hukukunu da koruyacağız. Çünkü bizim 2500 yıllık bir devlet geleneğimiz, Anadolu’da bin yıllık beraberliğimizden doğan kardeşliğimiz, 1400 yıllık İslam medeniyetine dayanan birikimimiz var. Bu topraklarda adaletle hükmeden, sevgiyle birbirine kenetlenmiş bir Türk Milletinin var olduğu gerçeğini kimse yadsımasın ve unutmasın” dedi.

Editör: TE Bilisim