Öncelikle memur ve memur emeklisinin maaş ve ikramiyesinde artış sağlayacak 3600 ek göstergenin ay sonunda tamamlanacağını belirten Bilgin, sözleşmeliler ve ETY’lilerin durumuyla ilgili de mesajlar verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, enflasyona karşı çalışanların korunacağını vurgulayarak şunları kaydetti: “Bizim önümüzde temmuz ayında biliyorsunuz sadece enflasyon farkı değil, emekçilerin karşılaştıkları bu enflasyon tahribatına karşı daha geniş korunmasını sağlayacak düzenlemeleri yaptığımızı, hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece kamu çalışanlarının, memurların, işçilerin değil aynı zamanda emeklilerimizle ilgili hazırlıklarımız var.”

3600 EK GÖSTERGE MESELESİ 

Öğretmen, hemşire, polis, din görevlisi, sağlık ve teknik hizmetler dahil milyonlarca memur ve memur emeklisinin maaşında 1.300 lirayı ve ikramiyesinde 50 bin lirayı aşan artışlar sağlayacak 3600 ek gösterge için ilk toplantı 16 Şubat’ta, ikincisi de 16 Mart’ta yapılmıştı.

Bakan Bilgin, “3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Bitti zaten, son düzenlemeleri yapacağız” diye konuştu. Geçtiğimiz günlerde öğretmenlerle ilgili olan 3600 ek gösterge düzenlemesi Ocak 2023’te yürürlüğe girecek şekilde yasalaşmıştı. Hemşirler ve diğer kamu çalışanlarıyla ilgili 3600 ek gösterger düzenlemesinin de temmuza kadar yapılması bekleniyor.

HEPSİ DOSYA DOSYA ÖNÜMÜZDE’ 

Hükümetin ajandasındaki diğer bir konu ise kamudaki sözleşmeli personel. Bütün sözleşmeli personelin geçirilmesi için yasal düzenleme yapılacak. Gündemdeki diğer önemli madde ise emeklilikte yaşa takılanlar (EYT’li) ile ilgili.

Vedat Bilgin, “Sözleşmeli personel meselesi EYT meselesi var. Bunların hepsi dosya dosya hepsi önümüzde. Adım adım dosyaları açıyoruz, çözüme ulaştığımız anda da kamuoyuyla paylaşıyoruz. Emekçilerimizi, çalışanlarımız endişe etmesinler. Bizim görevimiz onları enflasyon karşısında korumak” dedi.

Editör: TE Bilisim