3 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralı çıkarıldığı binadan yaklaşık 9 saat sonra 9 yaşındaki bir çocuk ile iki kişi yaralı olarak çıkarıldı. İstanbul Kartal’daki Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak üzerinde bulunan 8 katlı bina dün saat 16.42’de büyük bir gürültüyle çöktü. Zemin katta konfeksiyon atölyesi olan 14 daireli bina yerle bir olurken çevredekiler kaçıştı. Çok sayıda itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi olay yerine geldi.

Eğitimli Köpekler De Katıldı

43 kişinin kayıtlı olduğu binada dairelerin tamamında ailelerin oturduğu, atölyede ise çökme anında kimsenin bulunmadığı iddia edildi. Enkazda kaç kişinin bulunduğu tespit edilemezken akşam saatlerinde 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı açıklandı.

Arama Kurtarma Çalışmaları Gece De Devam Etti

Enkaz alanında yardım bekleyenlerin seslerini duyurabilmesi için bina çevresinde toplanan kalabalık, sessiz olmaları konusunda uyarıldı.

9 Yaşındaki Çocuk 9 Saat Sonra Kurtarıldı

3 kişinin öldüğü 12 kişinin yaralı çıkarıldığı binadan yaklaşık 9 saat sonra 9 yaşındaki bir çocuk ile iki kişi yaralı olarak çıkarıldı. 

3 Kişi Hayatını Kaybetti

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya gece yaptığı açıklamada 'Yaralı kurtarılan vatandaşımız 12, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 3 oldu' dedi.

Binanın 3 Katı Ve Alttaki Tekstil Atölyesi Kaçak

Olay yerine gelen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Bina, 1992’de 5 kat ruhsatlı bina olarak yapılmış. 3 katı sonra kaçak yapılmış, iskanı yok. Üzücü olan bu. Tekstil atölyesi de ruhsatsızdı” diye konuştu. Mahalle muhtarı da “Binanın risk raporu yoktu. Birden yıkıldı. Çok korkunç bir olay” dedi. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Yeşilyurt’un akrabalarına ait olan binayla ilgili ‘riskli bina raporu’ bulunmadığı belirtildi.
 

Editör: TE Bilisim