AKTÜRK: AMACIMIZ DİYALOĞUMUZU PEKİŞTİRMEK

Ziyaret sonrasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Aktürk, muhtarlarla hasbihal yapmak,  sorunlarını dinleyip, ilgili kurumlara iletmek ve aktarmak için Hakkari’ye geldiklerini ifade etti.

Aktürk, “Amacımız buradaki muhtarlarla devam eden diyaloğumuzu geliştirmek, pekiştirmek, onların taleplerini dinleyip çözebileceklerimizi çözüp çözemeyeceklerimizi ilgili yerlere iletmektir” dedi.
 
MUHTARLAR KANUNUN YENİDEN DÜZENLENMESİNİ İSTİYOR

Aktürk, şöyle devam etti: “Muhtarlarımızın devlete olan güvenleri tam. Son dönemlerde muhtarlık altın çağını yaşıyor ancak, günümüz şartlarına göre muhtarlar kanununun düzenlenmesini istiyorlar. 1924-44 yılındaki kanunlarla muhtarlarımız görev yapıyor, yetkilerinin arttırılması ve günümüze göre güncellenmesini istiyorlar” diye konuştu.
 
MUHTARLARIN TEK KİMLİĞİ MİLLET VE DEVLETTİR

Tüm muhtarları tek tek dinleyen Genel Başkan Aktürk, “Muhtarların siyasi kimliği yoktur, muhtarların tek kimliği millet ve devlettir. Millete hizmet etmek, devlet ile siyaseti birbirinden ayırmaktır. Halkın arasında devletin sözcüsü ve gözcüsü, devletin yanında milletin temsilcisidir. Bu bağlamda ilerlemek gerekir, bu yolda yürümeliyiz, bu yoldan başka yol yoktur.



Devletin çatısı altında bu ülke hepimize yeter. Yeter ki birlikle olalım, hepimiz kardeşiz. Hakkari çok güzel bir memleket, insanlar ön yargılarını kırıp buralara gelmeli, görmeli, devletin buralarda yaptığı önemli hizmetleri, sağladığı güvenliği, turizm ve sosyo kültürel anlamda yapılan yatırımları görmelerini isterim.

Bu manada Hakkari’nin güvenli, huzurlu, nezih bir kent haline gelmesine vesile olan sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

BİRER NEFES OLARAK ÇALIŞILACAK

Hakkarili muhtarlar ise Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ve beraberindeki heyeti Hakkari’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek ‘Hakkari’nin sosyal aktivitelerle, turizmle, ticaretle, huzurla, güvenle anılması için devlet elinden gelen tüm imkanları seferber ediyor, bunun devam etmesi daha da gelişmesi için birer nefer olarak çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle terörün bitmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz. Muhtarlar olarak, tüm gücüyle devleti yanımızda hissediyoruz, devletin sıcak yüzünü görüyoruz ve en samimi şekilde yaşıyoruz’ şeklinde konuştular.


 
NEZAKET ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Muhtarlar heyeti Hakkari Valisi İdris Akbıyık’ı ziyaretinin ardından  İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ve Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk’e nezaket ziyareti yaptı. Heyet son olarak ise Hakkari şehir merkezinde esnafları dolaştı. Burada esnaflara hal hatır soran ve taleplerini dinleyen heyet, şehirde büyük ilgi gördü.


 
Editör: TE Bilisim