Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencilerinin kurduğu Ombudsmanlık Kulübü Ankara’da Kamu Denetçiliği kurumunu ziyaret etti ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin Ombudsmanı ile bir araya geldiler.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Keskin’in başkanlığındaki hukuk fakültesi öğrencileri Ankara Çankaya’daki Kamu denetçiliği kurumuna geldiler. 

KDK’da Avukat Şeref Malkoç, Türkiye’nin Ombudsmanı olarak 5 yıllık süre içinde yaptığı çalışmaları ve Kamu Denetçiliği kurumu ile Ombudsmanlık müessesesinin önemini anlattı.

İslam ülkeleri Ombudsmanlar Birliğinin de Başkanı Olan Malkoç, Özellikle son yaptığı Azerbaycan gezisi ile ilgili de öğrencileri bilgilendirdi.

İlk kez böylesi bir saha çalışması yapan Ombudsmanlar kulubü öğrencileri Kocaeli Üniversitesi Ombudsmanlık kulubü üyelerinin sayısını artırmak için çalışma yapacak.

Başdenetçi Malkoç ve denetçilere sorular yönelten geleceğin Avukat, Hakim ve Savcıları ziyaretten dolayı mutlu olduklarını söyledi ve kendilerini kabul edip ağırlayan dinleyen önemli bilgiler aktarak Av. Şeref Malkoç’a teşekkür ettiler.
 

Editör: TE Bilisim