Neredeyse ikinci el piyasasının üçte bir fiyatına satıldığı belirlenen otomobilleri görmek için yüzde 5 teminat isteyen kişiler, ‘WhatsApp’ üzerinden gönderdikleri hesap numarasına paranın yatırılması ile sırra kadem basıyor.

Son aylarda birçok filo kiralama şirketi, yaşadıkları mali sıkıntılarla gündemde. Anılan firmalardan bir kısmı konkordato isterken bir kısmı için ise iflas kararı çıktı. Bu durum, bazı kişilerin de iştahını kabartmış durumda. Bir süre önce “Avance Filo” adı ile kurulan internet sitesi bu kez 28 Mart’ta “Lozan Otomotiv” adı ile yeniden ortaya çıktı. Sitede yer alan bilgilere göre, şirket unvanı Lozan Otomotiv AŞ olarak yer alıyor. Adres olarak ise Silivri Ferhatpaşa Mahallesi’nde bulunan Lozan Plaza gösterilmiş. Ticaret sicil kayıtlarına göre bu unvan ile kurulu bir şirket yok. Dahası, söz konusu adreste bu isimle bir plaza da yok.

11 Bin Aracı Biz Aldık!

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre; kurulan sitede, bir dizi otomobile ilişkin fiyat bilgileri yer alıyor. Otomobiller için belirlenen fiyatlar, ikinci el piyasasının oldukça altında. Sitede, fiyatların düşük olması da gerekçelendiriliyor. Buna göre, geçen yıl iflasına karar verilen Fleetcorp AŞ’nin 11 bin aracının uygun fiyata alındığı, ve alınan araçların da ancak yüzde 10 kâr ile satıldığı belirtiliyor. Sitede, alınmak istenen otomobil için yüzde 5 teminat ödenmesi gerektiği belirtiliyor. Teminat yatırıldıktan sonra, satın alınmak istenen otomobilin yerinde görülebileceği kaydediliyor. Otomobillerin, Serbest Ticaret Bölgesinde olduğu belirtilirken, teminatı yatırmayan kişinin söz konusu bölgeye giremeyeceği kaydediliyor. Ancak, Serbest Ticaret Bölgelerinde faaliyet gösteren şirketlerin tamamı ihracata yönelik faaliyet gösteriyor.
 

Editör: TE Bilisim