Otoparkları yerinde inceleyen ve çalışmaları bizzat takip eden Başkan Hasan Suver, araç parkının İstanbul’un başta gelen sorunlarından biri olduğunu belirterek;"İlçemizdeki en önemli sorunlardan biri olan otopark sorununu çözmek üzere yeni otoparklarımızı hizmete almaya başladık. Ayvansaray'daki 53 araç kapasiteli otoparkımız ile Yenikapı Marmaray metro istasyonunun hemen yanı başındaki 300 araç kapasiteli otoparkımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bunun dışında Sarayağa Caddesi Mehmetağa Cami Sokağı'nda 67, Kadıçeşme Sokağı'nda 62, Sümbül  Efendi Duhaniye Sokağı'nda 250, Draman'da yaklaşık 300 araçlık otoparkımız çok kısa sürede hizmete başlayacaktır. Bizim hedefimiz her mahallemize uygunluğuna göre otoparklar kazandırarak bu sorunu en aza indirmek" dedi.


 
4 Mekanik Otopark
 
Zeyrek Mahallesi

 
Gelenbevi Sokağı’nda yapımı devam eden 5 katlı otopark 62 araç kapasitesiyle hizmet verecek.
 
Balat Mahallesi
 
Mehmet Dede Sokağı’nda yapımına devam edilen 6 katlı otopark 62 araç kapasitesiyle hizmet verecek.
 
Dervişali Mahallesi
 
Draman Çeşme Sokağı’nda yapımına başlanacak olan 2 katlı otopark yaklaşık 250 araç kapasiteli olacak. Proje alanı şu an hemzemin otopark olarak hizmet vermektedir.
 
Sümbülefendi Mahallesi
 
Duhaniye Sokağı’nda yapımına başlanan yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik alanda hizmet verecek olan otopark 250 araç kapasiteli olacak. Proje alanı şu an hemzemin otopark olarak hizmet vermektedir.
 
2 Yeni Hemzemin Otopark
 
Ayvansaray Otoparkı

 
Ayvansaray Mahallesi Çember Sokak’ta yapımı tamamlanıp hizmete başlayan otopark 53 araç kapasiteli.
 
Yenikapı Otoparkı
 
Aksaray Mahallesi Namık Kemal Caddesi’nde, Marmaray metro istasyonunun yanı başında yapımı tamamlanan ve yaklaşık 300 araç kapasiteli diğer hemzemin otopark da vatandaşlara hizmet veriyor.
Editör: TE Bilisim