TERÖRLE MÜCADELEDİ KARARLI DURUŞ

Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlayan ve bu amaçla söz konusu toprakların Türkiye sınırları dahilinde kalan kısmına sahip olabilmek için askeri hedeflere, köy korucularına ve sivillere karşı saldırılar düzenleyen yasa dışı ayrılıkçı silahlı örgüt PKK artık ülke gündeminden çıkıyor. Son yılarda terörle mücadele noktasındaki devletin kararlı duruşu bu başarıda büyük pay sahibi elbette. Güvenlik güçlerimizin inanılmaz gayreti bölge halkının desteği ve evlat nöbeti tutan annelerin 3 yıldır sürdürdüğü evlat nöbeti eylemleri PKK’ya nefes vermiyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde önce vatandaşın güvenini kazanması gönül köprüleri oluşturması askere-polise moral olması ve bürokratları ile uyumlu çalışması terörle mücadele deki zaferde tarihe geçecek en önemli kazanım olsa gerek. 

ŞEHİTLERİMİZİ ASLA UNUTMAMALIYIZ

Türkiye, FETÖ'den etnik bölücü PKK’ya, aşırı solcu terör örgütü DHKP-C’ye, El Kaide ve DEAŞ gibi dini istismar eden terör gruplarından “17 Kasım” ve ASALA gibi terör örgütlerine kadar, terörizmin farklı biçimleriyle yıllardır mücadele etmekte.. Daha huzurlu ve güvenli bir Türkiye için can veren tüm şehitlerimizi minnet saygı ve dua ile anıyoruz. Dış ve iç kaynaklı, yıkıcı, bölücü ve her türlü tehdit ve terör olaylarını bertaraf ederek halkımızın sevgi, kardeşlik, barış, huzur, güven, birlik ve beraberlik içinde hiçbir korku ve endişe hissetmeden yaşamlarını sürdürmesi için gayret gösteren emniyet güçlerimizden de Allah razı olsun

ORTAK DAYANIŞMA BAŞARIYI GETİRDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve MİT’in çok uzun zamandır gerek Türkiye sınırları içerisinde, gerek ülke sınırlarının ötesinde Irak’ta ve Suriye’de ortak hareket etmesi, ortak istihbarat havuzları oluşturması tabii ki terörle mücadelede önemli bir başarıyı da beraberinde getirdi. Daha önce devletin kurumlarının birbiriyle olan rekabeti bilgi paylaşımı konusundaki ‘maalesef’ sıkıntıları nedeni ile terörle mücadelede zaman zaman problemlerin yaşandığına şahit olmuştuk. Ancak yıllarda hemen hemen diyebiliriz ki bu sorun büyük ölçüde atlatılmış durumda. Operasyonların öncelikle birinci boyutu Türkiye’nin kendi sınırları içerisindeki başarı hikâyesidir. Zira bu hikâyenin başlangıç noktası öncelikle polisin, askerin ve jandarmanın ayrıca MİT’in belli noktalarda ortak hareket edebiliyor olması ve en önemlisi kırsal alanlarda örgütün hareket alanlarının net bir şekilde belirlenmiş olması. Türkiye günde ortalama 56 saatlik bir uçuş gerçekleştiriyor. Yani Kandil, Asos, Zap, Avaşin bu bölgelerde yani dolayısıyla İHA’lar ve SİHA’lar devamlı buraları tarıyor. Terör örgütünün gündüz ışığı ile yani güneş ışıklarıyla beraber sahada çok hareket edemediği ve bundan dolayı bir yerden bir yere geçiş yaptıklarında bölgede sivil insanları canlı kalkan olarak kullanmaya kalktıkları; hatta bunun için zorladıkları yönünde. Terör örgütü bu kıskaç altında çok  kayıplar verdi.. 

ANNELER DİZ ÇÖKTÜRDÜ

Çocuklarının dağa kaçırılıp PKK terör örgüte katılmasından  HDP'yi sorumlu tutan ailelerin, 3 Eylül 2019'da Diyarbakır HDP İl Binası önünde  başlattığı oturma eylemi sürüyor. İlk günden beri aynı kararlıkla eylemlerine devam eden annelerin bu duruşu PKK’ya adeta diz çöktürüyor. Annelerin feryatları karşısında adeta kepenk kapatan HDP ise terörle arasına mesafe koyamamanın bedelini  ödüyor. Tehdit edildiler yıldırmak istendiler baskılara maruz kaldılar ama asla geri adım atmadılar. Direnişiyle annelerin sembolü olan ve evladına kavuşan annelerden biri olan Ayşegül Biçer “Çocuğumu bana karşı konuşturdular, kimi çocuklarımızın ölümünü paylaştılar, sırf bizi yıldırmak için. Çünkü PKK ve HDP yıllardır aldığı çocukların ailesine zulmetmeye alışmıştı, ben onlara boyun eğmedim. Çocuğum gittiği günden beri onlara başkaldırdım. Bunu çok iyi bilsinler ki Doğu ve Güneydoğu halkı uyandı" şeklinde tepkisini dile getirdi. Bininci gününe yaklaşan annelerin direnişi Diyarbakır’dan tüm dünyaya çok önemli mesajlarda verdi. Sadece Diyarbakır değil Van’da da aileler HDP İl binası önünde evlat nöbeti tutmaya devam ediyor. HDP binası önündeki oturma eyleminde, evladına kavuşanların sayısı 35'a ulaştı. 

Editör: TE Bilisim