Mardin’in Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan İlçe Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, 10 Kasım 2016 tarihinde makamına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmiş, sonrasında olaya ilişkin gözaltına alınan 71 kişiden 15'i tutuklanmıştı. Tutuklular hakkında açılan dava da geçtiğimiz yıl Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanmış ve 14 kişi hakkında beraat kararı verilirken, dönemin Kaymakamlık Yazı İşleri Şefi Şerif Mesutoğlu hakkında, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 18 yıl hapis cezası verilmişti. Dosyanın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nce 8 kişi yönünden bozulmasının ardından Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi’nde başlayan yargılamaya devam ediliyor.

HEPİMİZ ÇOK YORULDUK

12 Ocak 2021 tarihinde yapılacak duruşmadan karar çıkmasını beklediklerini ifade eden şehit kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk’ün abisi Ali Haydar Safitürk “Ailece çok yorulduk çok bunaldık. Artık suçluların gerekli cezayı almasını istiyoruz. İçerde bir kişi tutuklu. Bunun adı adalet değil. Beş yıldır neler yaşadıklarımızı bir biz biliriz. Devletimize-yargımıza elbet güveniyoruz .Ama artık yeter diyerek sonuç bekliyoruz” şeklinde yargı sürecine olan tepkisini dile getirdi.

KÜLEKÇİ TRABZON’DAN DAVAYI TAKİP EDEN TEK KİŞİ

Hem Mardin hem de Gaziantep’te Yaklaşık 5 yıldır süren davayı Trabzon’dan takip eden tek gazeteci yazarımız Ahmet Külekçi. Küresel Gazeteciler Denetleme Kurulu(KGK) Başkanı da olan Külekçi aynı zamanda davayı Trabzon Şehit Aileleri Derneği adına da takip ediyor.12 Ocak’ta 26.kez davayı takip edecek olan Ahmet Külekçi yaşanan sürecin bazen akıl-almaz bir boyuta taşındığını ifade ederek şunları söyledi: “ Allah nasip ederse bu süreci kitaplaştırmayı istiyorum.90 yaşına gelmiş bir babanın Sakarya’dan kalkıp her davaya nasıl geldiğini Safitürk ailesinin nasıl mücadele verdiğini herkesin bilmesini-öğrenmesini ve çok önemli bir hayat dersi çıkarmasını istiyorum”

Editör: TE Bilisim