PKK'nın çok sayıda güvenlik mensubunun şehit olmasına sebep olduğu bu dönemde şehit acısı Trabzon'a da düşmüştü. Bugün TBMM'de söz alarak konuşma yapan Trabzon Milletvekili Salih Cora adeta tüm ülkenin hissiyatına tercüman oldu. Şehit Alper Al'ı anan Cora, “Bu topraklardan son terörist temizleninceye kadar operasyonlarımız devam edecektir.” dedi.

Salih Cora konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“22 Mayıs 2016 Pazar Günü Saat 8.30 sıralarında Hatay’ın Samandağ İlçesi Çevlik Sahili açıklarında, içerisinde ceset olduğu ihbarı ile bölgeye giden sahil güvenlik ekiplerinin inceleme yaptığı sırada meydana gelen patlamada şehit olan Trabzon Şalpazarı doğumlu Alper AL’ı dün Memleketimiz Trabzon’da mahşeri bir kalabalıkla Hak’ka uğurladık.
Terör örgütü alçak ve kalleş yüzünü bir kez daha göstermiştir. Daha düne kadar “cesetler yolda kaldı” diyerek terörist leşleri üzerinden insan hakkı dersi verenler; şimdi ne söyleyeceklerdir? Cesetlere bombalı tuzak yerleştirerek, cansız bedenlerin dokusuna dahi saygı göstermediklerini, eylemlerini canavarca hislerle gerçekleştirdiklerini bir kez daha gördük. 

Şunu bilin ki Ak Parti terörle mücadelede kararlıdır. Bu topraklardan son terörist temizleninceye kadar operasyonlarımız devam edecektir. Bunların sözcülerine sesleniyorum, sakın bizden merhamet beklemeyin. Kazdığınız çukura kendiniz düşeceksiniz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”
Editör: TE Bilisim