Kaymakamlıkta Yazı İşleri Şefi olarak görev yapan Şerif Mesutoğlu, saldırın tek faili olarak yargılandı, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl hapis cezası aldı.

Şerif Mesutoğlu ilk günden itibaren saldırıyla ilgisinin olmadığını söyledi. Kurban olarak seçildiğini ileri sürdü ve SEGBİS ile katıldığı duruşmada kendisini yakarak hayatına son verme girişiminde bulundu. Adil yargılanmadığını ve sesinin duyulmadığını iddia ederek açlık grevi yaptı. Kaymakamın ailesi davayı yakından takip etti. Mardin’de görülen duruşmalara Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Mustafa Yaman’la birlikte katıldılar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ

Ali Haydar Safitürk, Facebook hesabından yaptığı son açıklamada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehadeti merasim gününde size ve Büyük Türk Milletine ilan edildiği gibi bir PKK eylemi değildir” dedi. Safitürk,  “Vali Mustafa Yaman'ın talimatı ve zamanın emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay'ın organizesi ile yapılan bir kahpe olaydır” iddiasında bulundu. Ali Haydar Safitürk, 25 Kasım’da yaptığı bir başka paylaşımda ise “Şehit Muhammet Fatih Safitürk'ün katilleri… O gün ilan edildiği gibi yazı işleri müdürü ve ekibi değildir. Onlar beraat ettiler. Mevcut tüm belge ve tanık ifadelerine göre zamanın valisi Mustafa Yaman ve emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay'dır…..”

"Tüm belgeler var olduğu halde bu dava zaman aşımıyla kapatılmaya çalışılmaktadır” iddiasında bulunan Safitürk, bu iki paylaşımın sonunda siyasi baskılarla cinayetin faili meçhul yapılmak istendiğini söyleyerek yine Erdoğan’a seslendi ve tehdit edildiğini belirtti: “Davayı kapatmam konusunda çok ağır baskılara maruz kaldığımı sizlere arz ediyorum..”
 
Editör: TE Bilisim