Aynı zamanda TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Üyesi de olan Milletvekili Köseoğlu, İstanbul’da kıyafeti yüzünden sözlü ve fiili saldırıya uğrayan Trabzonlu üniversite öğrencisi Melisa Sağlam’a yapılan saldırıyı kınayarak, kadına yönelik şiddetin hiçbir koşulda kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Milletvekili Köseoğlu, kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin Anayasal koruma altında olduğunu, kişilerin inanç özgürlüklerinin de bu kapsamda kutsal olduğunu, kimsenin kendi inanç ve yaşam tarzını bir başkasına dayatamayacağını ifade ederek yapılan eylemi kınadığını ifade etti.

Yine bu olayın kadına karşı şiddet bağlamında da asla kabul edilemez olduğunu vurgulayarak “Şiddete uğrayan Melisa Sağlam'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Kadına karşı şiddetin mazereti olmaz. Asla kabul edilemez” dedi.

Milletvekili Köseoğlu, “Kadına yönelik şiddet, kadını her alanda güç kullanarak baskılamaya ve tahakküm altına almaya yönelik, kadını aşağılayan, kadının enerjisini tüketen, fiziksel sağlığını tehlikeye atan, kendine saygıyı ortadan kaldıran bir sonuçla götürmeye yöneliktir. Ve bununla mücadele sadece kadınların değil, tüm toplumun elbirliğiyle ortak bir tavır koymasıyla mümkün olabilir. Bu sonuca yol açan nedenler üzerinde durulmadığı ve bu nedenlerle kararlılıkla mücadele edilmediği sürece kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak mümkün olmayacaktır. 

Eğitim ve öğretimin ilk evrelerinden itibaren her düzeyde toplumsal cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmaya yönelik bilinçlendirme çalışmaları mutlaka yapılmalıdır. Toplumun bu konudaki farkındalığı ve etkinliği artırılmalı, toplumsal bilinç düzeyi geliştirilmelidir. Kadına karşı şiddetle mücadele anlamında özellikle AK Parti döneminde son 15 yılda devrim niteliğinde yasal değişim ve düzenlemeler yapılmasına rağmen yasal mevzuat tek başına yeterli görülmemeli, toplumsal bilinçlenme konusunda hem STK’larımızın hem de sendika ve odalarımızın bilinçlendirme projeleri üretmeleri ve farkındalık oluşumuna katkı vermesi gereklidir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim