Dede ile başlayıp merhum Şakir Keleş’le yükselen müteahhitlik hizmetlerinde bayrağı 3. kuşak İsmail keleş ve kardeşleri devraldı

Sarıosmanoğlu ailesinin dede ocağı Trabzon’un Arsin ilçesi Atayurt beldesidir. Hem Türkiye’de hem de Trabzon’da önemli hizmetler yaptılar. Sarıosmanoğlu inşaat, Trabzon’da 50 yıl süreyle Çimento fabrikasının hammaddesini Yanbolu ve Araklı’dan çekerek üretime büyük katkı yaptı.

İKİ LİMAN BİRDEN BAŞLADI

Ailenin ikinci kuşak öncüsü olan Şakir Keleş ve çocuklarının bir yandan Ünye limanını bir yandan da Abana limanını inşa etmesi, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde alt yapı yatırımlarını sürdürmesi ile Sarıosmanoğlu inşaat sektörün öncüsü oldu. Öyle ki bugün Türkiye’de sayılı müteahhitlerin bir çoğu Şakir Keleş’in iş makinelerini aldı ve onlarla birlikte taahhütlerini yerine getirmeye çalıştılar.

ÜLKESİNE SEVDALI

Sarıosmanoğlu inşaatta 2000’li yıllarda direksiyona Şakir Keleş’in hem yeğeni hemde damadı İsmail Keleş geçti. Cesur kararlar verdi, Samsun-Sinop bölünmüş yolu ile birlikte önemli müteahitlik hizmetlerine başladı.

Çalışkanlığı, İş disiplini, sözünün eri olması sebebiyle  aldığı taahhütleri zamanından önce bitirerek yoluna devam etti ve Türkiye’de Kara ve Demir yollarının birçok ulaşım aksında yaptığı yollar ve açtığı tünellerle birlikte takdir edilen iş insanı haline geldi.

KURUMSALLAŞMA ADIMLARI

İsmail Keleş ve kardeşleri Türkiye’de bir yandan önemli işleri tamamlayıp hizmlete sunarken bir yandan da kurumsallaşmaya önem verdiler. Ve şirketin hizmetlerini serileştirmesi, sağlıklı yürütmesi ve şeffaflık ilkesinden hareketle yeni bir ofise taşındılar.

MEVLİD’LE TAŞINDI

Ankara’da YDA Center’a taşınan Sarıosmanoğlu inşaat geride kalan Cuma günü aile mensupları ve tüm çalışanların katılımı ile mevlid-i Şerif okuttu ve ofiste çalışmaya başladılar.

KALİTE İÇİN TAVİZSİZ İLKELER

Sarıosmanoğlu İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Keleş ve İnşaat Mühendisi oğlu Çağatay Keleş ilkeleri şöyle özetlediler:

‘Temelleri 1954 senesine dayanan ve Nazilli Barajı projesi ile sektöre adım atan Sarıosmanoğlu inşaat ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde birbirinden farklı birçok yenilikçi projeye imza attı.

TEKNOLOJİLİK YENİLİK

Sarıosmanoğlu inşaat kuruluşunun ilk yıllarından itibaren büyük kapasiteli Karayolu, Otoyol, Liman, Tünel, Köprüler ve Kavşaklar, yüksek teknolojili konutlar, villalar ve benzeri çeşitli altyapı ve üstyapı faaliyetlerini tamamladı.

Modern teknolojileri araştıran ve uygulayan çalışan kadrosu, mühendis bakış açısı, zengin makine ekipman parkı ve kalitesiyle sektöründe öncü şirketler arasında oldu.

ÜLKE EKENOMOSİNE KATKTI

Üstlenmiş olduğu taahhüttüler ve diğer grup firmaları ile yapmış olduğu ithalat -  ihracat neticesinde üretim ve istihdam ile ülke ekonomisine katkı sağlayan Sarıosmanoğlu İnşaat yine günümüzde birçok proje ile faaliyetlerine devam etmektedir.

GÜVENLİK VE ÇEVRE DUYARLILIĞI

Sarıosmanoğlu İnşaat tüm projelerinde toplam kalite yaklaşımını benimseyerek, iş sağlığı ve güvenliğine duyarlı, çevreye saygılı, iyileştirme ve geliştirme hizmetleriyle fark yaratan, güvenilir bir şirket olma prensibiyle çalışmakta.

Bu özellikleri doğrultusunda; İnşaat, Mühendislik, Gayrimenkul ve Enerji alanlarında faaliyet göstermekte olup bulunduğu her coğrafyada insan hayatına kalıcı değerler katmak amacıyla çalışmalarını sürdürmekte.’

Editör: TE Bilisim