Şehrin emekçileri vardır canla başla mücadele eden! 

Bir hışımla açtım odanın camını ve caddenin gidiş geliş yönünün trafiğe kapatıldığını gördüm. Yusuf Binici, Celal Şar önderliğinde Temizlik şirketinin Üç beş arabasını gördüm. 

Bir kaç dakika inceledikten sonra kahvemi yaptım, içerken başladım düşünmeye, düşünürken kendimden utandım az evvel beni uykumdan uyandıran bu insanlara kendi kendime söylendiğim için! 

Büyük araçların üzerindeki uzayan merdivenlere elinde ağaç budama motoru ile bir sonraki bahara daha sağlıklı yeşillenmesi için uğraşıyordu onlarca insan ve onlarda hafta sonlarını heba etmişlerdi şehri temizlemek uğruna ve gerçekten çok güler yüzlüydüler öyle içten ve aşkla yapıyorlardı ki işlerini onlara hayran olmamak ne mümkündü!

 İşçiydi herbiri, emekçiydi! ben ve benim gibi uykusundan söylene söylene uyananlara söylendim çünkü görmediğimiz ve bizzat şahit olmadığımız ne varsa bizi sinir edebiliyor fakat az empati yapınca insan gerçekten kendine kızıyor yani en azından ben öyle yapıyorum … 

Şehrimi hafta sonu uykusundan ve ailesinden feragat edip temizlemeye çalışan bu insanları ayakta alkışlıyorum sizler iyi ki varsınız! 

Herbirine kahve ikramı yaptıktan sonra minnettarlığımı ifade ettim ve gerçekten kendimi daha iyi hissettim tüm gün…  Şehirlerin emekçilerine selam olsun! 
Yasmin Korkut
 

Editör: TE Bilisim