ATV ekranlarında izlenme rekorları kıran, sevilen dizi 'Sen Anlat Karadeniz'in hikayesinin gerçek olduğu ortaya çıktı. Dizide 16 yaşında kendisine işkence yapan adamın karısı olmaya mecbur bırakılan Nefes'in Tahir ile olan imkansız aşkının, gerçek hayatta Eyüp-Elif Güleç çifti tarafından birebir yaşandığı öğrenildi.

Kendisini zorla kaçıran Birol A. tarafından 4 yıl boyunca bir bodrum katında zorla tutulduğunu, bu ilişkiden bir erkek çocuğu dünyaya getirdiğini Yeni Asır'a gözyaşları içinde anlatan Elif Güleç, diziyi her seyrettiğinde aynı acıları tekrar tekrar yaşadığını dile getirdi.

2006'da Ankara'da yaşayan Elif Güleç, komşusu olan Eda S. ile sırlarını paylaştığını ve bir gün Eda'nın vasıtası ile tanıştığı eniştesi Birol A'nın kendisini rahatsız etmeye başladığını söyledi

Bayıltıp Kaçırmış

Henüz 17 yaşındayken Eda S. ile eniştesi Birol A'nın hakkında asılsız dedikodular çıkardığını anlatan Güleç, ailesinin bile bu insanlara inandığını ifade etti. Dedikodular yüzünden yalnız bırakıldığı günlerde Birol A'nın "Durumuna çok üzülüyorum. Buluşalım seni aileme götürüp, gerçekleri anlatacağım" diyerek evlerine çağırdığını ve gittiğinde kendisini bayıltıp kaçırdığını söyleyen Güleç, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'Başıma Silah Dayadı'

"Gözümü açtığımda kendimi bir bodrumda katında kilitli buldum. Burada elimi kolumu bağlayıp işkence yapıyor, tecavüz ediyordu. Ailem kayıp başvurusunda bulunmuş.

Kafama silah dayayıp, ailemi arattı. Ailemi öldürmekle tehdit etti. Ben de onlara 'Mutluyum gelmek istemiyorum' demek zorunda kaldım. Ailem de beni onunla kaçtığımı sanıp iyice dışladı. 2007 yılında da oğlum Ömer Can dünyaya geldi" dedi.

'Oğlunu Alırım!'

Oğlu doğduktan sonra Birol A'nın "Artık ailen sana sahip çıkmaz" diyerek serbest bıraktığını da anlatan Güleç, 4 yıl zorla tutulduğu bodrum katından 2011 yılında kaçıp ailesine sığındığını söyledi. Sağlık sorunları yaşayan babasının bu kez dışlamak yerine kendisine sahip çıktığını ifade eden Güleç, bu sefer de Birol A'nın kendisini çocuğunu elinden almakla tehdit ettiğini, bu nedenle polise şikayetçi olamadığını, olsa da geri almak zorunda kaldığını bildirdi.

Ailesi Reddetti

2013 yılında tıpkı dizideki "Tahir" karakteri gibi güçlü, cesur ve mert bir insan olan Eyüp Güleç ile tanışıp arkadaş olduğunu belirten Güleç, bu sırada birçok kez Birol A'nın çocuğunu kaçırıp geri getirdiğini ve kendisine sahip çıkan Eyüp'ü de silahla tehdit ettiğini vurguladı. Eyüp'ün ailesinin, hem kendisini hem oğulları Eyüp'ü dışladığını aktaran Güleç, "Ya o kızı bırak, ya da seni evlatlıktan reddederiz' demişler. Eyüp buna rağmen beni bırakmadı" diye konuştu.

İzledikçe Ağlıyor

Elif 'e olan aşkı nedeniyle ailesini karşısına alan Eyüp Güleç ise, "Kaçıp İzmir'e yerleşmeye karar verdik. Elif'i bir akrabasının yanına yerleştirdim.

O sırada ben de gece sokaklarda yatıp gündüz iş aradım. İş bulduktan sonra da bir ev kiralayıp, Elif'le evlendim. Şimdi bir çocuğumuz daha oldu. Çok mutluyuz" dedi.

ATV'nin sevilen dizisi 'Sen Anlat Karadeniz'i izledikçe başlarından geçen zorlukların akıllarına geldiğini de sözlerine ekleyen Eyüp Güleç, "Elif diziyi seyrettikçe gözyaşlarına boğuluyor. O günler, bodrumda tutulup işkence görmesi, daha sonra yaşadıklarımız aklına geliyor" diye konuştu.

Tahir Ve Nefes'in Bitmeyen Mücadelesi

Yapımcılığı ve yönetmenliğini Osman Sınav'ın üstlendiği 'Sen Anlat Karadeniz' dizisinde "Nefes" rolünü ünlü oyuncu İrem Helvacıoğlu, Nefes'in oğlu Yiğit'i Demir Birinci, dizinin kötü adamı Vedat Sayar'ı oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu, Tahir karakterini ise Ulaş Tuna Astepe canlandırıyor. Her çarşamba ATV'de yayınlanan dizide, ilk kocasından şiddetin her türlüsünü gören Nefes ile bu zulme karşı sevdiği kadının yanında dimdik duran Tahir'in hikayesi ele alınıyor. Nefes, ailesinin isteği üzerine para karşılığı evlendiği Vedat tarafından kapatıldığı evde yıllarca çeşitli işkence görürken, bu ilişkiden Yiğit adında bir de çocuğu oluyor. Zulme dayanamayan Nefes oğlu Yiğit ile birlikte kaçarken, yolları Tahir ile kesişiyor. Tahir ve Nefes, büyük bir aşkla birbirlerine bağlanırken, genç adam Nefes'i korumak için ailesini bile karşısına alıyor.
Editör: TE Bilisim