Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Habertürk TV’de açıklamalarda bulunan Bülent Arınç’a sosyal medya hesabından sert sözlerle seslendi:
 
Başkan Genç şöyle dedi:  “Milletimizin gözünde ve gönlünde zerre karşılığı olmayan düşünceleri ısıtıp, ısıtıp tekrar servis eden Sn. Bülent Arınç’ın, Yasin Börü ve onlarca şehidimizin kanı ellerinde olan Selahattin Demirtaş ile alakalı sözlerinin kabulü mümkün değildir. Bu sözleri şiddetle reddediyor ve tabi ki kınıyorum. Sayın Arınç Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakımıza zarar vermekten ve bu gönül ocağında fitne ateşi yakmaktan vazgeçin. Kitap okumayı tavsiye edeceğinize, Eren Bülbül ile Ömer Halisdemir’lerin kabirlerini ziyareti öğütleyin. Ama daha önce en azından bir erdemlik yapın da o koltuğu daha fazla işgal etmeyin, istifa edin.” ifadelerini kullandı.
 
BAHÇELİ’DE SERT ÇIKTI
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalar yaptı ve  ''Vaka ve vefat sayılarıyla korku yaratanların bize göre samimiyetleri tartışmalıdır'' diyen Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tepki göstererek, ''Sağlık Bakanımızın canını dişine takıp mücadele ederken, belediye işlerinden başka her şeye dil uzatan bu kendini bilmezin maksadı nedir?'' ifadelerini kullandı. Çakıcı ile ilgili tartışmalara da değinen Bahçeli, ''Alaattin Çakıcı benim dava arkadaşımdır, Alaattin Çakıcı şehidimizin oğludur, Alaattin Çakıcı vatan ve millet sevdalısıdır. Kılıçdaroğlu anlar mı bilemem. Ülkücüden mafya, mafyadan da ülkücü olmaz, olamaz'' dedi.
 
EREN BÜLBÜL BEDİRHAN BEBEK
 
Bülent Arınç'ın açıklamalarına da tepki gösteren Bahçeli, ''Hala YİK üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın TV'ye çıkıp Osman Kavala ile terörist Demirtaş'a güzellemeler yapması çarpıklıktır, ahmaklıktır. Devran isimli kitap bir terör anlatısıdır. Yazan da teröristtir. Demirtaş'a masum gözüyle bakıyorsan, Eren Bülbül'e 11 aylık Bedirhan bebeğe ne diyeceksin?'' diye konuştu. Bahçeli, Cumhur İttifakı ile ilgili olarak da ''Pazarlık üzerine kurulmamıştır. Cumhur İttifakı cumhurun şeref nişanesidir. Sayın Cumhurbaşkanı ile hukukumuz Türkiye düşmanlarının kafasının alamayacağı kadar hesapsızdır ve karşılıklı hürmete dayanır'' ifadelerine yer verdi.
 
Editör: TE Bilisim