FELAKETİN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi büyük bir felaketin eşiğinden döndüğünü söyleyen Çebi, “Ülkemizi felakete sürüklemek isteyen hainler, 15 Temmuz gecesi harekete geçtiler. Aziz milletimiz ölümü göze alarak, bu hainlerin karşısında kendilerini siper etti. Devletimizin ve milletimizin dik duruşuyla bu hainlere gereken cevap verildi. Bu kutlu mücadelede birçok kardeşimizi şehit düşerken, yine birçok kardeşimiz de gazi oldu.” dedi.

DESTAN YAZILDI

15 Temmuz gecesi bir destan yazdığını ifade eden Çebi, “Aziz milletimiz tarihten gelen onurlu duruşunu bir kez daha göstererek, sokaklarda kenetlenerek ve tüm değerlerine sahip çıkarak terör örgütü destekli bu darbe girişimine en büyük tokadı attı. Bu millet demokrasiyi, milli iradeyi, Cumhurbaşkanını, TBMM’yi hainlere bırakmadı; yaşlısı genci, herkes bu ülke için ayağa kalktı. Allah’ın izniyle tankların karşısında kendini siper eden aziz milletimiz bu hain girişime ‘dur’ dedi, vatanını böldürtmedi.” diye konuştu.

HAİNLİKTE SINIR TANIMADILAR

Çebi şöyle devam etti: “Gözü dönmüş vatan haini FETÖ’cü caniler, devletin, milletin silahını millete doğrultarak halkına ateş açtı. Savaşta dahi bombalanmamış olan halkın iradesinin simgesi Millet Meclisi’ne bomba attı, güvenlik güçlerine saldırdı, masum halkın üzerine kurşun yağdırdılar. 15 Temmuz akşamı yaşananlar darbe girişimi olduğu kadar aynı zamanda kanlı ve kalleş bir terör saldırısıydı. Aziz milletimize diz çöktürmeye çalışan alçaklara, 15 Temmuz gününden beri meydanları doldurarak, bizlerin sadece rükuda, Allah’ın karşısına eğileceğini hep birlikte gösterdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla şehrimizde ve tüm Türkiye’de milletimiz el ele gönül gönüle vererek sokağa döküldü. Demokrasiye ve kendi iradesine sahip çıktı. Baş verdi, şehit oldu, tankların tepesine çıktı. Demirin karşısında elleri bomboş ama koskoca yürekleriyle durdular. Bu darbe girişimi, demire karşı duran koca yüreklerin mücadelesidir.”

KAOS HEDEFLEDİLER

Vatan hainlerinin tüm çabalarına karşı Türk Milleti’nin sağlam iradesinin hainlerin emellerini boşa çıkardığını ifade eden Çebi, “Fitne, zulüm ve kanla beslenen FETÖ hain girişimiyle Türkiye’yi çatışma ortamına sürüklemeyi hedefledi. Kendi halkına silah sıkacak kadar gözü dönmüş vatanı ve kıblesi belli olmayan bu hainlerin çabasının sonuç almadığını bugün hep birlikte müşahade etmekteyiz.” diye konuştu.

HESABA KATMADILARI VARDI

Çebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe gecesi dik duruşunun ve akabinde halkın tepkisinin tarihin altın sayfalarında yerini alacağını söyleyerek “Sözde bütün planları muazzamdı. Genelkurmay başkanını tutuklayacak, Cumhurbaşkanının kaldığı oteli bombalayacak, tankları sokağa çıkarıp jetleri havalandıracaklardı. Ama Ömer Halisdemir’i hesap edemediler. Ayağında terlikle meydanlara koşan teyzeleri, elinde sopayla tankın üstüne yürüyen, paletlerin altına yatan vatan evlatlarını, arkadaşlarına ölmeye gidiyorum diye mesaj atıp köprüye koşan imanlı gönülleri, tedavisi için bulunduğu Ankara’da önce vatan diyen teşkilat mensubumuz Sedat Kaplan’ın vatanperverliğini, uçakların kalkmasını önlemek için tarlasındaki ürüne ateş veren kahramanları, vatansever silahlı kuvvetler mensuplarımız, emniyet mensuplarımızı, gönlü vatan sevgisiyle dolu 7’de 70’e aziz milletimizin iman gücünü, kaldığı hotel bombalanırken dahi pes etmeyen, dik duran, yiğit vatan evlâdı Cumhurbaşkanımızın dik duruşunu hesaba katmadılar.

SERT KAYAYA ÇARPTILAR

15 Temmuz’da sert kayaya çaptılar. 15 Temmuz’da aziz milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları boş bırakmadı. AK kadroları olarak da bizler dimdik ayakta durduk. Ordumuzdaki vatanseverlere, emniyet güçlerimize, aziz milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Birlik ve beraberlik halinde Çanakkale’de düşmana dur dediğimiz gibi 15 Temmuz’da da hainlere ve işbirlikçilerine de dur demeyi başardık.” ifadelerine yer verdi.

TEK VATAN TEK BAYRAK TEK MİLLET TEK DEVLET

Çebi sözlerini şu şekilde tamamladı: “Vatan haini, millet düşmanı FETÖ’yü bir kez daha şiddetle kınıyor, lanetliyorum. Hain darbe girişiminde hayatlarını kaybeden, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla bir kez daha anıyor, tüm gazilerimize sağlıklı günler diliyorum. Bu alçak darbe girişimi aziz milletimizin iman dolu göğsünde söndürülmüştür. Bu cuntacı vatan hainleri asla ve asla, Peygamber ocağı olarak gördüğümüz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bir mensubu olma şerefine layık olamazlar. Şanlı ordumuzu asla temsil edemezler. Hep birlikte tek bayrak diyeceğiz, tek devlet diyeceğiz, tek millet diyeceğiz, tek bayrak diyeceğiz. Tek vatan diyeceğiz.”

Editör: TE Bilisim