Şiddetli yağışlar geliyor. Meteoroloji'den yani hava durumu açıklaması geldi. Öte yandan sıcaklıkların da hissedilir derecede düşeceği bildirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 17 - 23 Mayıs 2022 tarihli hava tahmini şöyle:

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor.

17 Mayıs sağanak yağış beklenen iller:

 Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Iğdır, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Adıyaman, G. Antep ve Kilis
Hava tahminleri ile dikkat çeken Hava Forum sitesinde de "19 Mayıs Perşembe akşamı Bolu Dağı geçidinde yoğun kar bekliyoruz. Trafikte aksamalar olabilir. " açıklaması yapıldı. 

Prof. Orhan Şen illeri tek tek sıraladı. Şen şu açıklamayı yaptı:

Bu hafta Çarşamba Perşembe günü İstanbul Kırklareli Edirne Çanakkale Balıkesir Bursa Kocaeli İzmir Denizli Eskişehir civarında yağış şiddetli görünüyor. Çarşamba sıcaklıklar düşmeye başlayacak Perşembe günü İstanbul 16 İzmir 18 Balıkesir 14 Bursa 13 C ani değişim önemlidir dikkat.

Yarın öğleden sonra Marmara'dan başlayacak serin ve yağışlı hava ilerleyen günlerde Anadolu'ya da yayılacak. İç Anadolu'da da sıcaklıklar 4-5 C düşecek. Hafta sonuna kadar bu sistem etkili olacak.

Editör: TE Bilisim