Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la dün akşam saatlerinde Ankara’dan Zeytin Dalı Harekatı’nın sevk ve idaresinden sorumlu olan 2. Ordu’nun Hatay’daki Harekat Merkezi’ne gitti. Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Yaşar Güler de eşlik etti. Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Harekat Merkezi’nde 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel'den harekat hakkında bilgi aldı. Erdoğan, harekatla ilgili daha detaylı bilgiler aldığı toplantı esnasında, video konferans aracılığıyla Genelkurmay Başkanlığı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlıklarının yanı sıra Eskişehir Muharebe Üs Komutanlığı’ndaki harekat merkezleriyle bağlantılar gerçekleştirdi.

Askerlere Seslendi

Video konferans aracılığıyla yaptığı hitapta harekatın netice alınana dek süreceğini vurgulayan Erdoğan, ulvi bir görev icra ettiklerini hatırlattığı askerlere başarı dileklerini de iletti. Erdoğan, "Sizler milletimiz için adeta yeniden bir tarih inşa ediyorsunuz. Allah yar ve yardımcımız olsun inşallah. Rabbim gücünüzü, gücümüzü artırsın diyorum. Operasyon teröristleri temizlemek için yapılıyor. Afrin terörden temizlenince asli sakinlerine teslim edilecek.
Türkiye’nin hiçbir ülkenin toprağında gözü yok. Afrin harekatı netice alınana kadar sürecek” sözleriyle teröre karşı kararlılık mesajını net bir şekilde verdi.
 
Editör: TE Bilisim