Cumartesi günü Siirt Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenecek temel atma törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in yanısıra, Siirt Valisi Ali Fuat Atik, ilçe kaymakamları, yabancı konuklar, iş insanları, davetliler ve Siirtliler katılacak.

Birçok yönüyle Siirt’in en stratejik yatırımı olarak kabul edilen çinko metal külçe üretim tesisi, Türk-Katar ortaklığıyla gerçekleştirilecek olup, ilk fazda yıllık 30 bin, tamamlandığında ise toplamda 90 bin ton külçe çinko üretimi gerçekleştirilecektir. 145 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek tesis, 102 milyon dolara mal olacak.


Türk Madenciliği Siirt’te Hayat Bulacak

Milletvekilliği döneminde söz verdiği tüm projeleri hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına aralıksız devam ettiğini belirten Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay, bunlardan biri olan çinko fabrikasını, Cumartesi günü düzenlenecek törenle Siirt Organize Sanayi Bölgesinde kurulacağını belirtti. Kurulacak fabrikada binlerce gencin istihdam edileceğini belirten Aktay, "Siirt’te kuracağımız fabrikanın tamamlanmasıyla 3 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Katarlı yatırımcıların ortaklığıyla kuracağımız tesisin proje bedeli 102 milyon dolar tutarındadır. Tesis tam kapasiteye ulaştığında yıllık 216 milyon dolarlık ithalatın önüne geçecektir. Bu rakam Türkiye’nin yıllık çinko ithalatının %38’ine tekabül ediyor.

Milletvekilliğim döneminde söz verdiğimiz tüm projeleri hayata geçirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Yurtdışı seyahatlerimde yabancı yatırımcılarla projelerimizi konuşmaya devam ediyoruz. Bu tür projeler zaman almakla birlikte gerçekleştiğinde memleketin çehresini değiştirecek niteliktedir. Siirtli vadandaşlarımıza söz verdiğimiz diğer önemli projelerimizi de sırayla hayata geçireceğiz. Bakır fabrikası ve termal kaplıcayla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Tüm bu yatırımları gerçekleştirmek için ilk günden beri bizimle birlikte hareket eden ve büyük çaba harcayan iş insanı Fikret Baydarman’a, projelerimize büyük destek sağlayıp, bizlere teveccüh gösteren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, sayın valimize ve tüm yetkililere teşekkür ediyor, bu yatırımın ülkemize, bölgemize ve Siirt’imize hayırlı olmasını diliyorum"
dedi.

Bölgenin Madeni Siirt’te İşlenecek

Lineer Metal AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Baydarman, çinko fabrikasını memleketi Siirt’te kurmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti. Milletvekilimiz Prof. Dr Yasin Aktay’ın destek ve himayeleriyle 3 yıldan beri stratejik projeler üzerinde çalıştıklarını kaydeden Baydarman, "Siirt madenler açısından zengin bir bölgemizdir.

Yasin Aktay hocamızla birlikte bu zenginliğimizi ekonomimize kazandırmak amacıyla 3 yıldan beri çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yasin Hocamızın yurtdışındaki gücünden yararlanarak, ülkemize ve memleketimize yatırım yapmaya gayret ediyoruz. Siirt’te kuracağımız çinko metal külçe üretim tesisi, Yasin Aktay hocamızın girişimleriyle Katarlı ortaklarımızla memleketimize kazandıracağız ve ülkemizin en stratejik yatırımlarından biri olacaktır. Bu tesis binlerce gencimize istihdam sağlayacak, Siirt’imizin ekonomisine de büyük katkı yapacaktır. Hayata geçireceğimiz tesisinin su ihtiyacı için oluşturacağımız 300 bin metrekarelik gölet, bölgenin çevre güzelliğine de katkı sağlayacaktır. Emeği geçen tüm ilgililere teşekkür ediyorum"
şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilisim