Birinci açıklamasında;“Mevcut anayasa uzun yıllardan beri tartışılan ülkemizin en önemli meselelerinden biri olduğu bilinen bir gerçektir. Geçmişte TBMM’de kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonundaki görüşmelerde yeni anayasanın içeriği ve hükümet sisteminin nasıl şekillendirileceğine dair tartışmalar Milliyetçi Hareket Partisi’nin asla kabullenemeyeceği noktalara ulaşmıştı” dedi.

MHP İnisiyatif Almış Önemli Adımı Atmıştır

Birinci açıklamasında çalışmalara başlayacaklarını ifade ederek; “Anayasanın ilk 4 maddesinin kaldırılmasından ve Anayasadan Türklük ’ün çıkarılmasına kadar varan girişimler, Türk Devleti ile milletinin bekasına yönelik bir tehdit halini almıştı. Bu noktada MHP varlık sebebi olarak gördüğü devletimizin kuruluş ilke ve değerlerini garanti altına almak ve bu yıkıcı tartışmalara son noktayı koymak için inisiyatif almış, devlet ve milletimiz için önemli bir adım atmıştır. Bu kapsamda Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin çağrısı ile AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi uzun soluklu bir çalışma yaparak yeni bir anayasa taslağı hazırlamışlardır.  Hazırlanan bu anayasa taslağında Türk milliyetçilerinin ve Türk milletinin varlık sebebi olan, anayasanın ilk dört maddesi, anadilde eğitimin Türkçe olması ve vatandaşlık tanımı korunmaktadır. Ayrıca bu yeni Anayasa koalisyonları ortadan kaldırılacağı, çift başlılığa son vereceği, hükümetin hızlı karar alıp uygulamaya sokacağı için Türk milletinin sorunlarına çare olacağı kanaati bizlerde hakimdir. İşte böyle bir anayasa 16 Nisan’da milletimizin beğenisine sunulacaktır. Bu anayasanın Türk milletinden yüksek oranda karşılık bulmasını sağlamak için bizler Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanlığı olarak alt yapı çalışmalarımızı bitirdik. Yarından itibaren Düzköy kongremizden hemen sonra, Düzköy İlçemizden başlayarak sahaya ineceğimizi 15 Nisan akşamına kadar bütün ilçelerimizi gezerek bu yeni anayasayı insanlarımıza anlatarak, yüksek oranda bir evet’in çıkması için sahada mücadele edeceğimizi Trabzon kamuoyuna duyuruyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi Finansmanımızı Kendimiz Sağlıyoruz

Basın toplantısında soruları cevaplandıran Birinci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Trabzon programı görünmediğini belirtti.  Birinci reklam afişleri ile ilgili eleştirilere yönelik; “kendi finansmanımızı kendimiz sağlıyoruz. Dolayısıyla basın da çıkan haberler asılsızdır. Kendi afişlerimizi asanlar kendi arkadaşlarımızdır” ifadelerini kullandı. Birinci kendisine yöneltilen soruya; “ Bazı arkadaşlarımız süreci iyi kavrayamamış, Anayasa değişikliğinin yarınlarda Türk milletine neler kazandıracağını henüz idrak edememişlerdir. İnancımız odur ki 15 Nisan’a kadar bunlar bu yanlışlarından vazgeçecek. Bu arkadaşlarımızın hepsi bu Anayasa’ya evet vereceklerdir bu kanaati taşıyoruz” şeklinde cevap verdi. 

SONAY ÇALUK
 

Editör: TE Bilisim