ZİHİNLERDEKİ YERİNİ KORUYOR

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi, dönemin Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kenan Evren başkanlığında gerçekleştirildi. Demokrasinin büyük yara aldığı ve tarihe kara bir leke olarak geçen darbe, gerek sebepleri gerek sonuçlarıyla Türkiye’yi her alanda geri götürdü. Aradan geçen 41 yıla rağmen hafızalarda ki yerini koruyor. 

UTANÇ VESİKASI

AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu 12 Eylül 1980 darbesini kınayan bir açıklama yaptı.  


12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen hala milletin hafızasında Kara bir leke olarak kaldığının altını çizen AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Sezgin Mumcu "12 Eylül 1980 darbesin demokrasi tarihimizin utanç vesikası ve kara lekesidir. Küresel sistemin uşağı olan cuntacılar haksız hukuksuz ve acımasız bir şekilde ülkemizin insanlarına zulmetmiş, işkence etmiş ve gencecik yaşta onları idama mahkum etmiştir. 12 Eylül hain darbesini ve tüm darbeleri bir kez daha lanetliyor; bu hain darbelere maruz kalan, haksızlığa uğrayan, işkence gören zulüm gören, idam edilen şehit edilen mahsun gençlerimizi ve vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum."dedi. 

DARBELERİ REDDETİYORUZ

HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Trabzon Şube Başkanı Kaplan , 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 41’inci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:“12 Eylül askeri darbesinin 41’inci yıl dönümünde, başta 12 Eylül 1980 darbesi olmak üzere bütün darbeleri, muhtıraları ve antidemokratik müdahaleleri reddediyoruz. Bu tür yollara tevessül edenleri şiddetle kınıyoruz.  Darbe dönemlerinde vatandaşlarımızın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. HAK-İŞ olarak 46 yıllık tarihimizde, 12 Eylül askeri darbesine, 28 Şubat ‘Postmodern’ darbesine, 27 Nisan ‘e-bildirgesine’, 27 Mayıs 1960 darbesine, 15 Temmuz hain darbe girişimine, siyasi parti kapatmalarına karşı çıkmanın, her zaman demokrasiden ve özgürlüklerden yana tavır almanın haklı gururunu yaşıyoruz. Son olarak yakın tarihimizde yaşadığımız 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı HAK-İŞ, bütün teşkilatı ile birlikte olayın anlaşıldığı ilk dakikalardan itibaren sokaklara çıkmış, tanklara; silahlara karşı göğsünü siper etmiş, bu uğurda şehit ve gaziler vermiştir. Milletimiz büyük bir demokrasi mücadelesi vererek, darbecilere karşı bir ilki başarmış, hainlere karşı tek vücut olmuştur. Gecenin sonunda demokrasi galip gelmiş, halkımız demokrasiye olan inancını çok net bir şekilde ortaya koymuştur.

KARA BİR LEKE

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi; 12 Eylül Darbesi, demokrasi tarihimizin kara lekesi, millî iradenin yok sayılmasıdır. 41 yıl önce iç ve dış mihrakların birlikte gerçekleştirdikleri ortak operasyon sonucunda Meclis kapatılmış, siyasi partiler devre dışı bırakılmış, zulüm, işkence, hukuksuzluk zirve yapmıştır. Melun darbe girişimiyle Türkiye’nin geleceği karartılmış, kendisini millî iradenin üzerinde görenlerin keyfi uygulamalarıyla ülkemiz on yıllarca geriye sürüklenmiştir.

Editör: TE Bilisim