Külekçi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son çıkan yangınlar sonrası ormanlarımızın yanmasına mı üzülelim yoksa sosyal medya üzerinden çıkan yalan yangın haberlerine mi kızalım belli değil! Ülke olarak hepimizin yüreği yanarken neden birileri algı operasyonları peşinde koşar ? Ateşe körükle gitmenin kime ne faydası var? Yanan orman sahalarının ısrarla rant uğruna peşkeş çekileceğini savunarak toplumun sinir uçlarına dokunanların kendisini muhalefet yada çevreci olarak ilan etmesindeki temel neden olabilir? Terör ve doğal afetler ülke olarak hepimizin ortak yarası ve derdidir. Kimse bunları üzerinden ayrıcalık tanımamalı kendine. Devlet millet ve vatandaşın kırmızıçizgileri noktasında ayar verenler büyük hataya düşer.

BU YASA BUGÜNE KADAR HİÇ DELİNMEDİ!

Allah aşkına biraz bu konularda sağduyulu olalım. Bugüne kadar yanan hangi orman yangını sonrası yerleşim yerleri farklı bir amaca tahsil edildi. Anayasanın 169.maddesi (6831/17) bunun önüne geçmekte merak etmeyin. Çok şükür ki bu yasa bugüne kadar hiç delinemedi inşallah hiçbir dönem delinmez. Bugüne kadar yanan hangi orman alanında ne yapılmış? Neyin peşindeyiz anlamıyorum. Yanan ormanı bırakın yanmamış ormanlar talan ediliyor siz ona bakın. Her yıl yanan ormanın 3 katı büyüklüğünde ormanlarımız ya madenciliğe ya yollara ya Heslere ya da konut alanlarına tahsis ediliyor. Ağaç dikme seferberliği olur kılımızı kıpırdatmayız dikili tek bir fidanımız yoktur bu dünya da ama klavye başından ateş olur ortalığı yakarız. Ben bu ülkenin samimi yürekli gönüllü çevrecileri dışındaki yalancı-salt muhalefet olsun diye konuşanları asla ciddiye almıyorum.

TÜRK HAVA KURUMU BU ÜLKENİN

Her orman yangını sonrası tartışmaların odağında olan bir başka konuda yangın uçakları ve helikopterler. Bu tartışma üzerinden en çok hedef alınan kurum ise Türk Hava Kurumu.  Orman Genel Müdürlüğü, yangına karadaki çalışmaların yanı sıra 20 helikopter ve 14 uçak ile müdahale edildiğini açıkladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) müdahale için 1393 personel, 338 araç ve 35 iş makinesi görevlendirildiğini duyurduOrman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) iş birliği, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) destekleriyle bakım ihtiyacı tamamlanan Türk Hava Kurumunun (THK) amfibik yangın söndürme uçakları yangına müdahale etti.  Uçakların devreye girmesi ve pilotların yeninden eğitilip hazır hale gelmesi gibi birçok teknik konu üzerine mücadele veren Türk Hava Kurumu her yangın sonrası toplumun önünde günah keçisi ilan ediliyor. Yanlışlar eksikler hatalar yok mu? Vardır elbet. Ama kurumun geçmiş dönemini çok iyi irdelemek ve bugünlere nasıl gelindiğini iyi hesap etmek gerek. Kurumun yeninden ayağa kalması amaç vizyon ve misyonun uygun hareket etmesi noktasında başlatılan seferberliği de görmezden gelemeyiz. Sonuçta bu kurum bu ülkenin bir parçası ve en önemli mihenk taşı.

KAYYUMUN BAŞARI ÖYKÜSÜ

Kayyum atanmasından sonra Türk Hava Kurumu başarı hikayeleri yazmaya başladı ama biz bunu bile görmezden gelip yangınlar üzerinden bir kurumu aşağı çekmek niyetindeyiz . Oysa Türk Hava Kurumunun geçmiş dönemlerde nasıl peşkeş çekildiğini nasıl işlevsiz hale getirilerek karanlık güçlere teslim edildiğini ne çabuk unuttuk. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun her aşamasını bizzat takip ettiği Türk Hava Kurumu  kayyum sonrası çehresi değişti.  Türk Hava KurumuKayyum Heyeti BaşkanıH. Abdullah KAYA ve heyet üyeleri Ali Yüksel ve Adnan Zengin’in gayretleri ve samimi çabalarını görmezden gelmemek gerek.   3 yıl gibi kısa sürede önemli projeleri haya geçiren Türk Hava Kurumu  4.5 milyon dolar ortak proje ile 6 yangın söndürme uçağını devreye sokarak adeta ölüyü diriltme operasyonu gerçekleştirdi.Bütün bunlar kazanımdır. Her zaman art niyetli değil birazda iyimser olmak gerek. Kurumların yanlışlarını eksiklerini sonuna kadar dile getirelim kimsenin yaptığı elbet yanına kar kalmasın hesap sorulsun ve hesap verilsin. Ama birileri de çıkıp yanlış düzelmek için çaba gösteriyor ve kova bir kurumu ayağa kaldırmak için çaba sar ediyorsa yok sayılması günah keçisi ilan edilmesin.”

Editör: TE Bilisim