Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkabakanlığı ile birlikte yeniden vücut bulan Toplu Konut İdaresi, Türkiye’yi baştan başa hizmetlerle donatıyor. Erdoğan Bayraktar ve Ergün Turan’dan sonra başkanlığa gelen Trabzonlu Ömer Bulut, gece gündüz ekibiyle birlikte Türkiye’nin dört bir yanına hizmet götürüyor.

Bu sürede önce 11 millet bahçesini hizmete sokan TOKİ, Trabzon millet bahçesine yoğunlaştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Trabzon’a gelen Bulut, millet bahçesine Bakan ile birlikte küçük rötuşlar da attılar.

TRABZONLU VE ODTÜ MEZUNU

2005 yılından itibaren TOKİ’nin attığı her adımda hizmeti olan Ömer Bulut, 1968 yılında Trabzon’da doğdu, Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1995–2001 yılları arasında İller Bankası Erzurum ve Ankara Müdürlüklerinde Mühendis olarak çalıştı. TOKİ’de 2005-2006 yıllarında Uzmanlık, 2006-2011 yılları arasında Daire Başkanlığı ve 2 yıldır da Başkanlık yapıyor.

Devlet hizmetlerinin imbiğinden geçmiş, mütevazi, dürüst, akil bir isim olan Ömer Bulut göreve geldiği günden itibaren Türk insanına ne verebilirimin hesabını yapıyor. Kapısını herkese açan, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Çevre Bakanı Murat Kurum ile uyumlu çalışan Bulut’un en büyük mutluluğu başladığı projeleri bitirerek halkın hizmetine sunmak.

HÜKÜMETİN ÇEVRE HASSASİYETİ


TAKA Gazetesine kurumun çalışmalarını aktaran TOKİ Başkanı Ömer Bulut,  ‘Cumhurbaşkanlığımızın 100’er günlük icraat programları kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın Koordinasyonunda 81 ilin her birine en az bir Millet Bahçesiyapılması kapsamında TOKİ olarak önemli görevler üstlenmiş durumdayız. Bu kapsamda 158 millet bahçesi projesi bizzat TOKİ tarafından yürütülmektedir. 
-11 millet bahçesinin yapımı tamamlanarak açılışı yapılmıştır.
-25 millet bahçesinin uygulaması devam etmektedir.
-İhale aşamasındaki millet bahçeleri sayısı 22’dir.
-Proje aşamasında olan millet bahçeleri ise 100.

CUMHURBAŞKANIMIZ DAHA FAZLA YEŞİL DİYOR


Başkan Bulut şöyle devam etti: ‘Daha Çok Yeşil’ anlayışı doğrultusunda inşa edilmeye başlanan millet bahçelerinin, şehirlere yeni bir değer katacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ülkemizin tüm şehirlerinde hayata geçecek millet bahçeleri projelerimizle gelecek nesillerimizin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlayacak.


TOPLUMUN HER KESİMİNE İMKAN SUNACAK

Millet bahçelerinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, spor alanları, amfi, oyun alanları, otopark alanları, bitkisel peyzaj alanları ve millet kıraathanelerinin bulunacak.  Millet bahçeleri, vatandaşlarımızın bir araya geleceği nitelikli sosyal alanlar olup huzur içinde vakit geçirebileceği yeni yaşam merkezleri olacak.

 
MİLLET KIRAATHANESİ DE YAPILIYOR
 
Millet bahçeleriyle beraber millet kıraathaneleri de projelendiriliyor. Özellikle gençlerimizin verimli vakit geçirebileceği, ders çalışıp kitap okuyabileceği, internetten ve ikramlardan ücretsiz yararlanabilecekleri, fikir alışverişinde bulunarak sosyalleşebilecekleri ortamın sunulacağı millet kıraathaneleri 24 saat hizmet verecek.
 
TOKİ İNSAN ODAKLI ÇALIŞIYOR

TOKİ, vatandaşların beklentisi doğrultusunda şehirlerde sadece binalar değil, sosyal donatı alanları, yeşil alanlar ve mahalle kültürünün canlandırılması hedefi doğrultusunda insan odaklı bir bakış açısıyla projelerini yürütüyor.

TARİH VE KÜLTÜRÜ DE KORUYOR


Şehre dair gelen bu yeni bakış açışıyla planlama ve tasarım süreçlerinde tarihi ve kültürel mirasını gözeten, yöresel ve yatay mimariyi esas alan projeler inşa ediyoruz.  Şehirlerimizde, kent kimliği ve merkezi niteliklerle güçlü bağları olan, halkımızın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki, sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kuruyoruz.

TRABZON ORTAHİSARMİLLET BAHÇESİ FONKSİYONLAR VE ALANLARI
 
54 BİN METREKARELİK ALAN
KULLANILAN BİTKİ TÜRLERİ VE SAYILARI
İL İŞİN ADI AĞAÇ SAYISI ADET ÇALI SAYISI ADET ÇİM/ÇAYIR ALAN
(M²)
TRABZON TRABZON ORTAHİSAR MİLLET BAHÇESİ 960 30.044 32.277
 
KAPALI ALANLAR
TRABZON ORTAHİSAR MİLLET BAHÇESİ MİMARİ YAPILARI ADET BİRİM ALAN TOPLAM ALAN
MİLLET KIRAATHANESİ 1 430 m² 430 m²
RESTORAN 1 430 m² 430 m²
MİNİA ATÖLYE 1 310 m² 310 m²
MİNİA KAHVE EVİ 1 310 m² 310 m²
GÜVENLİK KULÜBESİ 1 10 m² 10 m²
OTOPARK – DEPO – SU DEPOSU (GÖMÜLÜ) 1  
7.710 m²
7.710 m²
TOPLAM 6 9.200 m²
 
YÜRÜYÜŞ YOLLARI VE OYUN ALANLARI
Bazalt Kaldırım: 5.068 m2
Süpürge BetonYürüme Yolu: 6.175 m2
Bazalt Küptaş Döşeme (Otopark): 2865m² (88 araç + 6 engelli araç)
Brüt Beton Adım Taşı: 9,9m2
Su Yüzeyi: 1500m²
Tribün:815 m2
Oyun Alanı: 3 adet toplam 1300 m2, 8 adet oyun elemanı
Çim Amfi 1 : 1700 m2
Çim Amfi 2 : 290 m2
Amfi Basamak : 900 m2
Etkinlik Alanı:6.095m²
Koşu Yolu: 915 m
Zaman Tüneli: 315m²
Editör: TE Bilisim