Rusya ile yapılan görüşmeler sonunda transit geçiş belgeleri alındı bu sefer de diplomatik engele takıldı. Uçak kargo ile iki saatte gelecek belgeler, diplomatik kargo engeline takılınca nakliyeciler en az 4 gün daha sınır kapısında beklemek durumunda kaldı.

Durum karşısında patlayan Türk Nakliyecileri, Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliğinin belgeleri uçak kargo yerine diplomatik kargo ile yollanmasına tepki göstererek, “Rusya tamam bizim Moskova Büyükelçiliği çalışanlarının keyfini bekliyoruz. Derdiniz nedir? Rusya Ulaştırma Bakanlığının verdiği Transit Geçiş Belgelerini hızlı şekilde ulaştırsanız ne olur? Yok uçakla yollayamayız, yok diplomatik kargo ile yollayacağız.

Bu ülkenin sermayesini kapılarda bekletmeye sizin ne hakkınız var? Onlarca araç ve onlarca insan sizin keyfinizi mi bekleyecek. Rusya’dan geçiş belgesi almak zaten zor, aldıktan sonra bunları bize ilk tarifeli uçakla ulaştıracak olan sizler yokuş yapıyorsunuz ama farkında değilsiniz bu yaptığınız yokuş her ay aldığınız maaşın gecikmesine bile neden olur. Bu insanlar bir hafta o kapıda bekleyince tatmin mi olacaksınız? Ya da ne yapalım geçen yaptığımız gibi rica ile bir telefon mu ettirelim. Yeter artık, her seferinde aynı şeyi yapmaktan vazgeçin” dediler
 
Editör: TE Bilisim