Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan, 15 Temmuz darbe girişiminin 6. Yıl dönümü. 2016 yılında yapılmak istenen, amacı ülkemizin istiklali ve istikbalini karartmak olan hain darbe girişimini Türk milleti kahramanlık ruhuyla, can vererek önledi. 

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTIK

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “O gece 251 şehit verdik, 2196 gazimiz oldu ama şükürler olsun ki bu hainlere ülkemizi vermedik. Demokrasiye sahip çıktık” dedi. 

TÜRK MİLLETİ DESTAN YAZDI

Türk milletinin binlerce yıllık tarihindeki en önemli kırılma noktalarından birisi olan 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, o gece Türk milleti tarafından yeni bir milli destan yazıldığını söyledi. 

HAİN SALDIRIYI UNUTMAYACAĞIZ

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminin; Türkiye Cumhuriyeti’ni boyunduruk altına almak isteyen emperyalist güçlerin yurt içindeki piyonlarını harekete geçirerek yaptıkları bir işgal girişimi olduğuna dikkat çekti. 

ASLA ESARET ALTINA GİRMEYİZ

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, 15 Temmuz Darbe Girişiminin 16. yıl dönümü dolayısıyla İl Başkanlığında bir basın açıklaması yaptı. Başkan Mumcu, “Bu, aziz milletimizin asla esaret altına girmeyeceğinin en güzel örneğidir” dedi. 

FIRSAT VERMEDİK

AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar, “Vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyen FETÖ terör örgütü başta olmak üzere hainlere fırsat vermeyerek o gece sokağa çıkan 7'den 70'e tüm milletimizden Allah razı olsun” dedi.

EN KANLI DARBE GİRİŞİMİ

15 Temmuz hain darbe girişiminin Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı ve acımasız darbe girişimi olduğunu ifade eden Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, "Milletimiz ülkemizi içeriden fethetmeye çalışan küresel güçlere karşı bağımsızlık mücadelesini şanlı bir zaferle tescillemiştir” dedi.

MİLLETİN İRADESİ YOK SAYILAMAZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, “15 Temmuz tüm Türkiye’nin, milletimizin tüm fertlerinin zaferidir. Türkiye'nin sahibinin bu aziz millet olduğu bir kez daha teyit edilmiştir” dedi. 

ÜLKEMİZİ YOLUNDAN ALIKOYAMAZLAR

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, “Bu topraklarda 15 Temmuz ruhu ayakta oldukça Türkiye'yi yolundan alıkoyabilecek hiçbir kuvvet yoktur” dedi. 

ŞEHİTLERİMİZE BORCUMUZ BÜYÜKTÜR

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehitliğe ulaşan Samet Uslu’nun ailesini ziyaret etti. Ekim, “Borcumuz büyük, sorumluluğumuz ağırdır. Gözünü kırpmadan canlarını verdiler” dedi. 

‘MİLLETİMİZ GELECEĞİNE SAHİP ÇIKTI’

28 Şubat Öğrenci Derneği’nin Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir yaptığı yazılı açıklama ile 15 temzunu değerlendirdi. Özdemir, ‘15 Temmuz ihaneti de bu ağır bedellerin ödendiği darbe girişimlerinden birisidir.’ Dedi. 

Editör: TE Bilisim