Türk savunma sanayisinin ve insansız araçlar konusundaki çalışmaların geniş tabana yayılması amacıyla gençlere yönelik düzenlenen yarışmaya 500 takım başvurdu. Ön eleme neticesinde yarışma alanına 10 takım girme hakkı kazandı. Bu takımlar arasında yer alan Creatiny, yarışma alanında verilen otonom görevleri (Navigasyon, Rotayı Koruma, Manevra ve İskeleye Geri Dönüş) başarılı bir şekilde tamamlayarak kürsünün ilk basamağında yer aldı. “Memleketi gönüllü gençler kurtaracak.” ilkesiyle yola çıkan, ülkemizin yerli ve milli teknoloji anlamında kendine yetebilmesine katkı sağlamak ve katma değer üretmek amaçlarıyla çalışan Şehit Eren Bülbül Gençlik MerkeziCreatinyTakımı bu başarısıyla 100.000 TL’lik ödülün de sahibi oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesindeki öğrencilerin bir araya gelerek oluşturduğu takım; otonom robotlar, insansız hava araçları, siha, model uydu ve roket kategorilerinde elde ettiği başarılarına bir yenisini ekledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner yaptığı açıklamada; “Gençlerimiz, Gençlik Merkezlerimiz aracılığıyla geleceğimize değer katmaya devam ediyor. Gençlerimize destek verildiğinde milli imkânlarla neler yapılabileceğini görüyoruz. İnanıyorum ki ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesine, savunma sanayiine yakın gelecekte büyük katkılar sağlayacaklar. Bizler de gençlerimizin projelerini gerçekleştirebilmeleri için desteğimizi ve uygun ortamları gençlik merkezlerimizde, yurtlarımızda ve spor tesislerimizdeher zaman sunuyoruz ve sunmaya devam edeceğiz. Gençlerimizi tebrik ediyorum ve başarılarının katlanarak artmasını diliyorum.” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Creatiny Takım Kaptanı Elif Yıldırım “Öncelikle, yarışmaya hazırlanırken ihtiyaçlarımızın karşılanması noktasında tüm imkânları seferber eden, her zaman yanımızda olduğunu ve desteklerini hissettiğimiz Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’neteşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarımla uzun ve zorlu uğraşlar neticesinde ciddi mühendislik sorunlarını aşarak, yüksek hızlı bir platformla otonom görevleri önemli bir puan farkıyla ve yüksek başarı ile tamamlayan bir araç ürettik. Dünyada hızla gelişen otonom denizcilik alanında, ülkemizin ve özellikle savunma sanayiinin gelişimine katkıda bulunabilmek adına elimizden gelen her şeyi yapacağız.” dedi.

EKİP

Otonom Su Üstü Aracının yapımında emeği geçen ekip üyeleri şu şekilde;Takım Kaptanı: Elif Yıldırım, Araç Pilotu: Abdullah Kırmızıyüz, Donanım ve Otonom Yazılımda Arif Erol, Donanımda Büşra Sıla AYDINve Erhan Albayrak, Araç Tasarım ve Üretimde Ceren Yedican ve Ayşegül Akbaş, Otonom Yazılımda İsmail Can Tosun, Enes Can Ak ve Nigar Küçük, Prototip Tasarım ve Üretimde Uğur Çay.

Editör: TE Bilisim