Başdenetçi Malkoç, pandemi döneminde uzun süre kapalı olan üniversitenin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında öğrencilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çalışmalarında başarılar diledi.

Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunun herkesin çok kolay ulaşacağı, derdini çok rahat anlatacağı bir kurum olduğunun altını çizerek, “Dünyadaki en kıymetli, mükemmel ve donanımlı varlık insandır. Kuranı Kerim’de Eşrefi mahlûkat yani yaratılmışların en mükemmeli olarak tanımlanmıştır. İnsanın dışında dünyada ne varsa tüm insanların emrine ve hizmetine verilmiştir. İnsan; aklı, tecrübesi ve bilimi kullandığı müddetçe hem gelişmesini temin ediyor hem de toplumun huzurunu ve refahını artırıyor.” Dedi.

Malkoç, uzlaşmayı temin etmeye çalışan, arabulucu, hakem ve aynı zamanda da halkın avukatı olan Kamu Denetçiliği Kurumuna, vatandaşlardan kamu hizmeti veren kurumlarla ilgili yaşadığı sorunlarla ilgili başvuru aldıklarını bildirdi.

Malkoç: Esas olan bu ülkede yaşayan insanların huzuru, refahı ve mutluluğudur.

Valilik, belediye, kaymakamlık veya hastaneye gittiklerinde aldıkları hizmetten memnun kalmadıkları zaman KDK’ya başvurabileceklerini söyleyen Malkoç, “Esas olan bu ülkede yaşayan insanların huzuru, refahı ve mutluluğudur. Bütün kurumlar bunun için kurulmuştur. Siz aldığınız hizmetten memnun değilseniz, eksikse ve kusurluysa bize gelin.” Diye konuştu.

TBMM tarafından 4 yıllığına seçildiklerini söyleyen Malkoç, “Kuruma kolay başvuru yapılmaktadır. Başvurularda herhangi bir ücret alınmıyor ve en geç 6 ay içerisinde karar veriliyor. Hedefimiz insanların aldığı kamu hizmetlerinin kalitesini artırmak, insan haklarını geliştirmeye çalışmak ve hak arama kültürünü yaygınlaştırmak.” Şeklinde konuştu.

“Türkiye, sizin omuzlarınızda yükselecek.”

Öğrencilere seslenen Malkoç, “Sizler çok şanslısınız. Her istediğiniz bilgiye ulaşma imkânınız var. Ama ona ulaşmak için emek sarf etmek gerekiyor. Sizler Türkiye’nin yarınlarısınız, umudusunuz, heyecanısınız ve geleceğisiniz. Kendinizi iyi yetiştirin. Sosyal zamanlarınızı iyi değerlendirin. Yapacağınız işi ciddiye alın. Siz başarılı olduğunuzda aileniz, çevreniz ve öğretmenleriniz başarınızla gurur duyacaktır. Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecek. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde devletimizin bir hedefi var dünyadaki ilk 110 ülke arasına girmek. İnsan bir şeyi gündemine alıp hedefine koyduktan sonra ona ulaşamaması diye hiçbir şey yoktur. Kader gayrete âşıktır.” İfadelerini kullandı.

Başdenetçi Malkoç konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.

Editör: TE Bilisim