Gıda Komitesi, tüketicinin gıda ürünlerini daha ucuza tüketmesi, enflasyonu tetikleyen fiyatları aşağı çekmek için dört koldan harekete geçti. Gümrük, dış ticaret tedbirlerinin ardından; üretim ve dağıtım kanalları başta olmak üzere yeni tedbirler devreye giriyor. Tarım sektörüne yönelik finansal ürünler çeşitlendirilerek, teminat başta olmak üzere finansman koşulları iyileştiriliyor. Gıda Komitesi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında toplandı. Toplantıda; üretim, tarımın finansmanı ve gıda arz zincirine ilişkin orta/uzun vadeli yapısal konular gündeme geldi. Alınan kararlar ve yapılan tespitler şöyle:

 Yaş meyve-sebze arz zinciri üzerindeki temel lojistik konular olan hasat, sınıflandırma, paketleme, saklama, nakliye ve soğuk zincir süreçlerinde verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi, farklı teşvik modelleri ele alındı, öncelikli alanlar belirlenerek uygulama aşamasına geçilmesi kararlaştırıldı.

Teşvik Paketleri Geliyor

 Tarım sektörüne yönelik finansal ürünlerin çeşitlendirilmesine ve teminat başta olmak üzere finansman koşullarının iyileştirilmesine ilişkin tedbir önerileri değerlendirildi. Gıda sektörüne ilişkin yürütülmekte olan rekabet incelemelerinde gelinen aşama ve atılması planlanan ilave adımlar hakkında komiteye bilgi verildi. Üreticilerin lisanslı depo kullanım maliyetleri ile üretici birliklerinin kendi ortak ve üyeleriyle yaptıkları ticari işlemlerin maliyetlerini azaltacak teşvik paketlerine ilişkin karar alındı..
 
Editör: TE Bilisim