Bölgede artık huzur ve güven ortamı hakim. Sosyal yaşamdan turizme kültürel faaliyetlerden spora tarımdan hayvancılığa büyük bir değişim ve gelişim hakim. İşte bunun son örneği. Yer Şırnak Uludere.

Bir zamanlar terör belasından nefes bile alınmayan Uludere de artık vatandaşın yüzü gülüyor.

Şırnak Uludere Hilal Beldesi'nde; Şırnak Valiliği ve GAP İdaresi'nin destekleri ve Uludere Kaymakamlığımızın projesiyle 2020 yılında kurulan 12 sera yeşermeye başladı. Bir zamanlar teröristlerin gezdiği Hanke Dağı'nda artık, tavuklar geziyor. Şırnak Uludere Şenoba Hanke Dağı eteklerinde, Gezen Tavukçuluk Projesi'yle; 2 milyon TL hibe, 70 aileye 6 bin tavuk ve kurulan tam teşekküllü tesisle birlikte Hanke Dağı huzurla anılıyor. Şırnak Uludere'de, İstiridye Mantarı Yetiştirme Projesi'yle kurulan iki mantarhanede; 6 ton doğal gübreyle ilk etapta,  2,5  ton mantar yetiştirildi..

Sırnak Uludere'de, Kınalı Eller Çilek Projesi kapsamında 20 Kadın üreticiye 1'er dekar alanda toplam 20 dekar çilek bahçesi kuruldu. Uludereli kadınlarla birlikte Mayıs ayı içerisinde çilek hasadı heyecanla bekleniyor. Müthiş bir değişim.

YETER TERÖR BELASINDAN ÇEKTİĞİNİZ

Uludere Markalaşıyor Projesi'yle, tescillenen ULUYÖREM markasıyla kurulan tesiste ise Uludereli kadınlar tarafından üretilen erişte, mantı, yufka, salça ve reçeller ULUYÖREM markasıyla satışa sunuluyor. As iş ekmek derdine düşmüş bölge hali için kim istihdama katkı sağlıyorsa Allah razı olsun. Biz artık bölgeden bu haberleri duymak istiyoruz. Yeter terör belasından çektiğiniz. 40 yıldır ülke olarak perişan olduk. Kınalı kuzularımız şehitlerimiz rahat uyusun. Artık dağlar ovalar her yer abluka altında. PKK diz çöküyor. Bölgede ki kadim şehirler den her fırsatta birlik ve beraberlik mesajları var.

Bölge halkının devletine olan güveni tam. Yeter ki bu iklim değişmesin. Güven ve huzur ortamı bozulmasın. Şırnak Uludere bir modeldir. Herkesin burda yapılanları iyi okumaması fotoğrafın tamamına bakması gerek. İnanıyorum ki bunun arkası gelecek. Bölge halkının tek isteği devlet ana şefkati ve vaad edilen projelerin tamamlanması. Yerel yönetimlere de büyük görev düşüyor.

Valilerimiz belediye başkanlarımız bürokratlarımız üzerlerine düşen sorumluğu yerine getirmeli.

Bu vesile ile Şırnak valimizi ve Uludere de emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

ULUDERE de yüzler gülüyorsa Trabzon’da da Edirne’de de İzmir’de de yüzler gülüyor demektir.

Ahmet KÜLEKÇİ

Editör: TE Bilisim