Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın fındık fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “ Fındık alım fiyatları 17 Ağustos günü 10 ila 10 buçuk TL aralığında açıklanmış ve 21 Ağustos’tan itibaren de alımlara başlanmıştır.

Peki, üretici memnun mudur? Hayır. Çünkü fiyatlar hızla maliyetinin altına,  Fındık fiyatı 8 buçuk – 9 TL bandına, hatta daha aşağılara gerilemiştir. Hükümete sesleniyoruz, sizden himmet ya da bağış bekleyen yoktur. Üretici sadece hakkının hukukunun korunmasını istiyor, alın terinin ve emeğinin karşılığını bekliyor.  Bu sorunları çözmek zor değildir. İnşallah bunun ne kadar kolay olduğunu bütün milletimize göstereceğiz. Hesabı kitabı doğru yapacaksınız, aklınızda başka hesaplar olmayacak, her zaman milletin yanında yer alacaksınız. Yeter ki, işi bilene verin. Fındık maliyeti belli, devletin verdiği destekler belli, ülkede enflasyon oranı belli, geriye kaldı üretici refahı. Hepsini hesaplayın ve üreticinin hakkını gecikmeden verin. Yok derseniz ki, “ne yaparsak yapalım nasılsa oy alıyoruz, üretici de kim oluyor?” o zaman karşınızda bizi bulacaksınız. Bu ülke de, bu millet de, üreticilerimiz de sahipsiz değildir. 

AKP iktidarına sesleniyoruz: Artık algı yönetimiyle üreticileri ve bütün milleti aldatma ve kandırma döneminiz tez zamanda kapanacaktır. Milletin umutla beklediği partimizi kısa zamanda kuracağız, üreticinin ve emekçinin destekçisi, “sessiz çoğunluğun sesi” ve gerçek manada “kimsesizlerin kimsesi” olacağız. 15 yıldır kesintisiz süren iktidarınıza milletimizin teveccühüyle son vermek ve tüm üreticilerimizin alın terinin ve emeğinin hakkını vermek boynumuzun borcudur.”
 
Editör: TE Bilisim