Bakan Koca'nın paylaştığı veriye göre Türkiye'de bugün 983 yeni vaka tespit edildi, 26 kişi ise hayatını kaybetti. Bugün 1021 kişi iyileşti ve toplam iyileşen sayısı 126.984'e yükseldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Mayıs tarihine ait Türkiye'deki Coronavirüs vaka ve vefat sayısını açıkladı. Bakan Koca'nın paylaştığı son dakika verilere göre Türkiye'de bugün 983 yeni vaka tespit edildi, 26 kişi ise hayatını kaybetti.

VAKA SAYISI 1000'İN ALTINDA!

Bakan Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; "Toplam test sayımız 2 milyonu geçti. Düne göre günlük test sayımız 3.000 arttı. Yeni vaka sayımız 1.000'in altında. Gelecek günler, el hijyenine özene; maske ve sosyal mesafe kuralının ikisine birlikte uymamıza bağlı. Daha sıkı tedbir, daha iyi sonuçtur." dedi.

"TEST SAYISI ARTTI, YENİ VAKA SAYISI AZALDI"

Bakan Koca dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Test sayısı arttı, yeni vaka sayısı azaldı. Yoğun bakım ve entübe hasta sayısında düşüş devam ediyor. Gelecek günler, el hijyenine dikkate, maske ve sosyal mesafe kuralının her ikisine birlikte uymamıza bağlı. Kontrollü Sosyal Hayatla riskten kaçınalım." ifadelerini kullanmıştı.


 

Editör: TE Bilisim