Yapılandırma çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyleyen İl Müdürü Akbay, borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların 31.12.2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) başvuruda bulunmaları gerektiğini söyledi. İl Müdürü Erdem Akbay, sigorta primleri, işsizlik sigortası primleri, genel sağlık sigortası primleri, idari para cezaları, iş kazası, meslek hastalığı veya malullük sonucunda doğan rücu alacakları, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primleri, 5510/Ek-5, Ek-6 ncı maddeleri ile 2925 sayılı Kanun kapsamındaki sigortalılıklardan doğan primler ile Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların yeniden yapılandırılabileceğini belirtti.

E -DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURABİLECEK

İl Müdürü Akbay, işverenlerin başvurularını e-sigorta kanalıyla, şahsen veya posta yoluyla yapabileceğini; başta Bağ-Kur sigortalıları olmak üzere primini kendi ödeyen vatandaşların ise e-devlet üzerinden, şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Ödemelerin peşin veya taksitler halinde yapılabileceğinin altını çizen Akbay, borçlarını taksitle ödemek isteyen kişilerin de Kanundaki vade farkını ödemek suretiyle; 6, 9, 12 veya 18 taksit seçeneğinden birini tercih edebileceğini açıkladı. Taksitlerin ikişer aylık periyotlarla ödeneceğini söyleyen Akbay, “örneğin 18 ay taksit seçeneğini tercih eden bir vatandaşımız borcunu 36 ayda ödeyecektir” dedi.

Editör: TE Bilisim